Sınırın iki yanında ablukaya karşı gösteri

Gazze-İsrail sınırının iki tarafında gösteriler düzenleyen yüzlerce kişi İsrail ve Mısır’ın ortak ablukasını protesto etti.

Yüzlerce gösterici, dün Gazze-İsrail sınırının iki yanında İsrail’in ve Mısır’ın Gazze Şeridi’ne uyguladığı ablukayı protesto etti. Günlerdir Mısır’ın Gazze’ye geçişleri için kendilerine izin vermesini bekleyen 40’ı aşkın ülkeden yaklaşık bin 300 gösterici, sadece 100 kişinin Refah sınırından Gazze’ye geçişine izin verildiğini belirtti. Gazze’ye girmeyi başaran 100 kadar uluslararası eylemci, 500’ü aşkın Gazzeliyle İsrail’in Erez sınırında bir araya gelerek ablukaya karşı gösteri düzenledi. Gazze’deki bir insan hakları örgütünden Amjad el Şava, “Bu uluslararası toplumun dikkatini Gazze halkının acısına çekmeyi amaçlayan barışçıl bir gösteri” diye konuştu.

Sınırın İsrail tarafında da, yaklaşık 600 kişi ellerinde Filistin bayrakları ve üzerinde “Ablukaya Son”, “Gazze’ye Özgürlük” yazılı pankartlarla gösteri düzenledi.

Mısır'da da protesto
Mısır'ın geçişlerine izin vermediği diğer yabancı eylemciler ise Kahire'de ablukayı protesto etti. Eylemciler, Mısır polisinin gösteriyi ve halkın kendilerini desteklemesini engellemeye çalıştığını ifade ettiler.

(soL - Dış Haberler)