Şincan yine karıştı

Çin’in Şincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki bir polis merkezine girerek bombalı saldırı düzenleyen 13 kişi güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

(soL - Dış Haberler) Çin resmi haber ajansı Şinhua’nın haberine göre bugün bir grup saldırgan bomba yüklü araçla Kaşgar polis merkezine girdi. Meydana gelen patlamada üç polis yaralanırken, saldırganlara ateş açan güvenlik güçleri 13 kişiyi öldürdü.

Bu, bölgedeki ayrılıkçı Uygur militanlar tarafından düzenlenen saldırıların sonuncusu oldu. Geçen ay İslamcı militanların Şincan’ın başkenti Urumçi’de düzenlediği bombalı saldırıda 43 kişi hayatını kaybetmişti. Mart ayında ise Kunming kentindeki bir tren istasyonunda düzenlenen bıçaklı saldırıda 29 kişi ölmüş 143 kişi yaralanmıştı.

Pekin yönetimi ayrılıkçı Uygur militanlarını sorumlu tuttuğu bu saldırıların ardından polisin, ülke genelinde bir yıl boyunca terörle mücadele operasyonları düzenleyeceğini açıklamıştı

Türkistan İslam Partisi ve Doğu Türkistan İslami Hareketi, halkı şiddete teşvik etmek ve saldırıları organize etmekle suçlanmıştı.

17 Haziran’da da Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 13 kişi 'terör' ve 'cinayet'' suçlamalarıyla idam edilmişti.