'Sina'yı İsrail ve Mısır ordusu vurdu' iddiaları

İsrail istihbaratına yakın görülen bir internet sitesinin yaptığı açıklamalara göre Sina Yarımadası'nda beş islamcı militanı öldüren İsrail'in insansız hava aracının Mısır ordusuyla koordine şekilde hareket ettiği ifade edildi.

İsrail internet sitesi DEBKA’nın haberine göre Sina yarımadasına saldıran insansız hava araçlarının İsrail ve Mısır ordusu liderlerinin arasında askeri ve istihbarat koordinasyonuyla gerçekleştiğini bildirdi.

Ülkenin istihbarat servisine yakınlığıyla bilinen İnternet sitesi, Mısırlı güvenlik yetkililerinin Israil’in insansız hava aracının Mısır’ın kuzeyindeki Sina Yarımadası’nda 5 İslamcı militanın öldürülmesini ve roket rampasının imha edilmesini onayladığı sözlerine yer verdi. Yerel halktan kimselerde 4 kişinin öldüğünü ancak beşinci kişinin kayıp olduğunu ifade etti.

Aynı zamanda Jerusalem Post, The New York Times, Associated Press gibi birçok İsrail ve batı medya organları da İsrail’in gerçekleştirdiği hava saldırısının Mısır ordusuyla koordinasyon içinde gerçekleştirildiğini haber yaptı.

Mısır ordusu ise yaptığı resmi açıklamalarda bu haberleri yalanlamaya devam ediyor.