Sarkisyan: Sınır açılmadan gelmem

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sakisyan, Türkiye-Ermenistan futbol maçı için Türkiye’ye ancak sınırın açılması ya da açılmanın eşiğine gelinmesi halinde geleceğini söyledi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, BBC’nin Rusça servisine verdiği mülakatta Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilere dair değerlendirmelerde bulundu. Sarkisyan, Dünya Kupası Eleme Grubu’nda Türkiye ile Ermenistan arasında oynanacak futbol maçını izlemek üzere Türkiye’ye gelmesini şarta bağladı.

Sarkisyan, maça ancak iki ülke arasındaki sınırın açılması ya da açılmanın eşiğine gelinmesi halinde geleceğini söyledi. Sarkisyan, Türkiye ile Ermenistan arasında anlaşmaların olduğuna ve tarafların anlaşmalara uyması gerektiğine değinerek, bu zamana kadar anlaşmalara uymak için istekli olunmadığı ve çaba sarfedilmediği görüşünü savundu.

“Soykırım şart değil”
Ermeni Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin soykırım iddialarını kabul etmesinin ilişkilerin normalleştirilmesi için şart olmadığını söyledi. Sarkisyan, “Türkiye soykırımı kabul etse de etmese de biz soykırım olduğunu söylüyoruz” dedi.
(soL - Dış Haberler)