Sarkisyan geldi, stad maça hazırlanıyor

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye-Ermenistan futbol karşılaşmasını izlemek üzere Bursa’ya geldi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye-Ermenistan futbol karşılaşmasını izlemek üzere Bursa’ya geldi.

Haftasonu imzalanan protokolle ilişkilerin yeni bir evreye girdiği Ermenistan’ın Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, futbol diplomasisinin ikinci ayağında Türkiye’ye geldi. Sarkisyan, bu akşam Bursa’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le birlikte, oynanacak futbol maçını izleyecek.

Bursa Atatürk Stadyumu’nda yapılacak maçın biletlerinin “ücretsiz ve kontrollü” dağıtılacağı açıklanmıştı. 18 bin koltuk kapasiteli stadyumdaki maç için 3 bin kişilik bilet ayrılırken, 8 bin kişi ise maçı davetli olarak izleyecek. Bu durum, olası olayların önüne geçmek için alınmış bir önlem olarak görülüyor.

Maçta Türk bayrağı dışında hiçbir bayrak ve dövizin içeri alınmayacağı söyleniyordu. Fakat Azeri bir izleyici, kendi bayrağını içeri sokabilmek için mahkemeye başvurmuş, mahkeme de gerekçeyi haklı bulmuştu. Maçta Azeri bayraklarının içeri alınması bekleniyordu. Fakat maça saatler kala, sadece Türkiye ve Ermenistan bayraklarına izin verileceği duyuruldu.

Maç sırasında 3 bin 500 polis görev yapacak. Maçtan önce Bursa’daki taraftar gruplarıyla hem Bursa’da, hem de Çankaya köşkünde görüşülmüş, grupların temsilcilerinden “maçın sakin geçmesi” sözü alınmıştı. Fakat buna rağmen bazı grupların maça Azeri bayrağı sokma girişimleri olduğu da internet sitelerinde görülüyordu. Maçta olay çıkmaması için seyirciler sık sık anonslarla uyarılacak. Islıklı protestoya karşı da anonslar yapılacak.

Daha önce Gül de Erivan’daki futbol maçını izlemek üzere Ermenistan’a gitmişti.
(soL - Haber Merkezi)