'Şaka gibi' El Kaide vahşeti: Şii zannedip öldürdüler!

Suriye'de çatışmada yaralanan Esad karşıtı bir militan getirildiği hastanede "Ya Hüseyin, ya Ali" demeye başlayınca, kendisini Şii sanan El Kaide'ciler tarafından öldürüldü.

(soL - Dış Haberler) Suriye'de, El Kaide bağlantılı örgütlerin karıştığı akıl almaz cinayetlere bir yenisi daha eklendi.

İddiaya göre, Halep'teki 80. Tugay civarında ordu ile girdiği çatışmada yaralanan bir Ahrar'uş Şam militanı, getirildiği sahra hastanesinde, Suriye ordusunun eline esir düştüğünü sanarak kendisini Şii-Alevi gibi göstermeye çalıştı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin iddiası ise, militanın anestezinin etkisi altında son duyduğu sözleri tekrar ettiği ve etraftakilerin onu Iraklı bir Şii zanettiği.

Ahrar'uş Şam üyesi "Ya Ali, ya Hüseyin" diye sayıklarken, onu duyan El Kaide uzantısı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, kendi saflarında Esad'a karşı savaşan bu kişiyi "Şii" zannederek örgüte ihbar etti.

Yaralı Ahrar'uş Şam militanı, IŞİD tarafından sorgulandıktan sonra kafası kesilerek idam edildi. IŞİD, militanın kesik başını teşhir ederek "Irak'tan savaşmaya gelmiş bir Şii'yi öldürdüğünü" söylemeye başlıyor. IŞİD'in ne yaptığı daha sonra ortaya çıkıyor ve IŞİD şeyhi öldürülen Ahrar'uş Şam'cının "şehid" sayılması için dua ettiğini duyuruyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de, Ahrar'uş Şam militanının "yanlışlıkla" infaz edildiğini kabul etti.

Ahrar'uş Şam, Türkiye'ye yakınlığı ile bilinen İslamcı bir çete. Geçtiğimiz yaz Lazkiye'deki Alevi katliamına El Kaide ile birlikte dahil olan bu grup, Halep 80. Tugay çatışmalarında da El Kaide ile birlikte savaşıyor. Halep'in güneyinde ilerleyen Suriye ordusuna karşı, El Kaide, ÖSO ve Ahrar'uş Şam seferberlik ilan etmiş durumda.