Saakaşvili'ye Ukrayna'dan teklif

"Renkli devrimci" eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, devletin başına geçen Ukrayna muhalefet liderlerinden üst düzeyde görev teklif edildiğini söyledi.

Rusya'nın Sesi Radyosu'nun aktardığına göre, Rustavi-2 televizyonunun “Seçim” adlı proğramına katılan Saakaşvili canlı yayında “Bana hem açık bir şekilde hem de özel görüşmelerde üst düzeyde resmi göreve gelmek dahil çelişkili öneriler sunuldu. Ancak, tabii ki benim bu tür planlarım yok” ifadelerine yer verdi.

İnterfaks’ın aktardığına göre, Saakaşvili ayrıca “Ben Maydan liderlerine mücadelemiz burada olduğu için kalbimin Ukrayna’da olduğunu, ancak benim varlığımın Gürcistan’a ait olduğunu söyledim. Önerilere elimden geldiğince yardımcı oluyorum, ancak bunları onların yapması gerekir, biz yapamayız. Onlar hızlı bir şekilde reformları gerçekleştirmelidirler” ifadelerine yer verdi.

"Devrim" anında her gün Ukrayna muhalefet liderleri ile görüştüğünü söyleyen Saakaşvili, o Gürcistan’ı çok özlediğini, ama birçok nedenden dolayı Amerika’ya gitme kararı aldığını iddia etti. Saakaşvili, bu nedenleri yakında açıklayacağını da kaydetti.