Saakaşvili: Her ev kale olmalı

Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, ülkesini ve Gürcü halkını ısrarla savaş psikolojisinde tutma çabalarını sürdürüyor.

Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, ülkelerinin her gün yabancı güçlerin saldırısı tehdidi altında olduğunu ve böylesi bir saldırıya karşı “Her Gürcü ailesinin, her sokağın, mahallenin, kentin, köyün birer mevki, birer direniş kalesi olması gerektiğini” söyledi.

Düzenli ordunun yetmeyeceğini savunan Saakaşvili, sivil halkı savaşa hazır olmaya çağırarak “100 bin, 200 bin, 300 bin ve gerekirse yarım milyon insan ellerinde silah ayağa kalkmalılar. Buna yetecek kadar otomatik tüfeğimiz ve gerektiğinden fazla miktarda cephanemiz var” dedi.

Gürcistan, başta ABD olmak üzere Türkiye de dahil NATO ülkelerinden önemli miktarda askeri yardım alıyor. ABD’nin yardımları, askeri silah ve cephane hibelerini de kapsıyor. 2008 yılı Temmuz ayında Gürcistan, ABD’nin kışkırtmasıyla ülke içinde Güney Osetya ve Abhazya özerk bölgelerine saldırmış, savaşa Rusya’nın da dahil olmasıyla geri çekilmek zorunda kalmıştı.

(soL - Dış Haberler)