Rusya'dan BTC yalanlaması

Rusya Genelkurmay Başkanlığı, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattının Rus uçakları tarafından bombalandığı iddialarını yalanladı ve bu iddiaları Gürcistan'ın provokasyonu olarak nitelendirdi.

soL (DIŞ HABERLER) Bakü - Tiflis - Ceyhan ham petrol boru hattında gerçekleşen yangının kaynağına ilişkin tartışmalar sürerken, boru hattının Rus uçakları tarafından bombalandığına ilişkin ortaya atılan iddialar, Rus yetkililer tarafından yalanlandı.

Rus haber ajansı RIA'ya bir açıklama yapan Rusya Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Anatoliy Nogovitsin, söz konusu iddiaların kendisine hatırlatılması üzerine konuya değinerek, Rusya'nın bu tür eylemlerin sonuç verici olduğuna inanmadığını, ABD işgali sırasında Irak'ta petrol yataklarının ve boru hatlarının bombalanmasının da sonuç vermediğinin görüldüğünü belirtti ve Rusya'ya getirilen suçlayıcı iddiaların Gürcü provokasyonu olduğunu, Türkiye'yi Rusya'ya karşı kışkırtma amacıyla ortaya atıldığını söyledi.

"Gürcistan savaşı genişletmek istiyor"
"Bilindiği üzere BTC'den en fazla yararlanan ülke Türkiye. Bu yüzden Gürcistan'ın bu provokatif iddiası beni hiç şaşırtmadı" şeklinde konuşan Nogovitsin, Gürcistan'ın bu tür iddialarla Türkiye'yi de savaşa dahil ederek çatışmanın boyutlarını genişletmeyi amaçladığını savundu.