Rusya Kafkasya’da güçlenmeye devam ediyor

Güney Osetya ve Abhazya’nın sınırlarını Rusya koruyacak.

soL (Haber Merkezi) Ağustos ayında Rusya ve Gürcistan arasında çıkan silahlı çatışmalardan sonra Gürcistan'dan bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya ve Abhazya'nın sınırlarını Rus askeri koruyacak.

Rus RİA Novosti haber ajansının haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev'in basın sekreteri Natalya Timakova tarafından yapılan açıklamada, Medvedev'in Güney Osetya ve Abhazya'nın sınırlarını Rusya ordusunun koruması yönündeki kararnameyi imzaladığı belirtildi.

Ağustos ayında Gürcistan, Güney Osetya'da anayasal düzeni sağlama adına Güney Osetya'ya saldırmış, saldırı karşısında Rusya, bölgede yürüttüğü barış gücü görevini yerine getirmek amacı ile Gürcistan'a müdahale etmişti.

Rusya, askeri müdahaleden sonra bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlığını tanıma kararı alınmıştı. Rusya'nın Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlığını tanımasından sonra taraflar arasında askeri ortaklık antlaşması imzalanmıştı.

Taraflar arasında imzalanan antlaşmaya göre, Rusya, Güney Osetya ve Abhazya'da askeri üs bulundurma hakkına sahip olmuştu. Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlığını Rusya dışında şimdilik sadece Nikaragua tanıyor.