Rusya ABD’nin arka bahçesinde

Rusya Küba ve Venezuela ile yaptığı ekonomik ve askeri anlaşmaların ardından bu kez Peru ile masaya oturdu. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre iki ülke askeri alanda işbirliğine gidiyor.

soL (DIŞ HABERLER) Rusya ile Peru'nun, askeri alanda işbirliği anlaşması yaptığı bildirildi.

Peru'nun başkenti Lima'da, hafta sonunda yapılan Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği zirve toplantısının ardından bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ile Peru Devlet Başkanı Alan Garcia'nın, Rus yapımı helikopterlerin onarımı için Peru'ya Rus teknisyenlerin gönderilmesi konusunda anlaştıklarını açıklandı.

Peru Savunma Bakanı, programın, Lima'daki askeri hangarlarda yürütüleceğini, Rus helikopterlerine sahip bölge ülkelerin de hizmetten faydalanabileceğini belirtti.

Garcia da, Peru'nun sahip olduğu helikopterlerin büyük bölümünün Rus yapımı olduğunu ve onarılmalarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. İki lider ülkeleri arasındaki işbirliğinin artarak devam edeceğini söyledi.

Rus donanması Venezuela'da
Venezuela ile ortaklaşa planlanan tatbikatı gerçekleştirmek üzere Rus donanmasından Pyotr Veliky adlı Rus füze kruvazörü ve Kuzey donanmasına bağlı bir grup gemi Venezuela'nın La Guaira körfezine vardı. Karayiplerde yapılacak tatbikat Venezuela karasularının dışında gerçekleştirilecek. Yetkililer tatbikatın uluslararası deniz hukukuna uyumlu bir şekilde gerçekleştirileceğini duyurdu.