Pakistan'ın son trajedisi

Taliban'ın etkisindeki tarikatlar ve ABD'nin bitmeyen müdaheleleri ile can çekişen Pakistan, şimdi bir de sel felaketi ile boğuşuyor. Şimdiye kadar 1600 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı, büyük bir açlık tehlikesi ise kapıda...

Pakistan tarihinin en büyük sel felaketini yaşıyor. Ülkenin kuzey ve iç bölgelerini sular altında bırakan selden 15 milyon insanın etkilendiği söyleniyor. Şimdiye kadar 2 milyon kişi tahliye edilirken, milyonlarca kişi de tahliye edilmeyi bekliyor.

Sel sularında kaybolan binlerce insanın olduğu tahmin edilirken şu ana kadar 1600'e yakın kişinin de hayatını kaybettiği bildiriliyor.

1947 yılında İngiltere'nin müdahalesi ile Hindistan'dan kanlı bir iç savaşla ayrılan Pakistan'da aşiretler ve tarikatler arasında iktidar mücadeleleri 60 yıldır ülkenin yakasını bırakmazken, bir de üstüne böylesine büyük bir sel felaketinin yaşanması ortaya büyük bir trajedi çıkardı.

ABD'nin zamanında kendi beslediği İslamcı örgütleri şimdi keyfi biçimde bahane ederek ülkeye bombalar yağdırmasının üstüne bir de sel felaketi...

Tarım ülkesi olan Pakistan'da selle birlikte ekili arazilerde sular altında kaldı ve çok büyük bir açlık tehlikesi yakında görünüyor.

Ülkede yağmurların artarak devam edeceği haberleri gelirken, birçok yabancı haber sitesinde yer alan "Batı'nın Pakistan'daki islamcı örgütlerin selden faydalanmasından kaygılı olduğu" yönündeki ikiyüzlü haberler halkın nasıl bir çıkmazda olduğunu da gösteriyor.

İşte o büyük trajediden fotoğraflara yansıyanlar