Özgür Suriye Ordusu'ndan ateşkes yorumu: 'Karar bir hata'

Suriye’nin, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Lahdar Brahimi ile yaptığı görüşmelerin ardından ilan ettiği “ateşkes” ile ilgili bir açıklama yapan “Özgür Suriye Ordusu” üyesi Abdulcabbar el-Ukeydi, “ateşkes kararı bir hata” dedi.

Halep'te bulunan Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Abdulcabbar el-Ukeydi, ateşkes kararının bir ''hata'' olduğunu söyledi.

Suriye Ordusu’nun ateşkes ilanına karşın silahlı çetelerin Suriye’nin birçok noktasında başlattığı saldırılar bugün de sürdü. Konuya ilişkin Anadolu Ajansı’nda yer alan bir haber ise oldukça dikkat çekti. Buna göre, Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Abdulcabbar el-Ukeydi, ateşkes kararını “hata” olarak tanımladı.

SANA’nın haberine göre yapılan saldırılarılardan bazıları şöyle:

-Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı ordunun kurban bayramı süresince askeri operasyonlarını durdurmaya ilişkin 25 Ekim tarihli ilanı ve bu ilanına bağlılığına açık bir ihlal olarak silahlı terör grupların dün saat 12:30 civarına kadar bazı askeri mevkilere saldırılarda bulunduklarını belirtti.

-Komutanlık dün yaptığı açıklamada silahlı terör grupların Deyrezzor Kentinde saat 07:25’te Halebiye Bölgesinde, 07:30’da Cbeyle Semtinde ve 07:35’te Siyasi İdare Bölgesindeki askeri barikatlara ateş açtıklarını belirtti.

-Teröristlerin Dera’da saat 07:15’te Kültür Merkezi yakınlarındaki askeri barikata ateş açtıklarını ifade eden Komutanlık saat 07:00’da İdlib’in Harem, Salkin, Vadi el-Dayf ve el-Allena bölgelerinde askeri mevkilere saldırdıklarını belirtti.

-Komutanlık silahlı teröristlerin Homs Kentinin Babhud Semtindeki askeri barikata saat 11:00’da ateş açtıklarını ifade ederken, kırsala düşen Telkelah Kentinde saat 09:00'da muhtelif tür silahlarla asayiş güçlerine ateş açtıklarını açıkladı.

-Komutanlık ayrıca teröristlerin Şam kırsalına düşen Haresta, İrbin ve Duma bölgelerinde de saat 09:00’dan itibaren saldırılarda bulunduklarını vurguladı.