Orak-çekiç darbesi

Litvanya'da Sovyet sembollerinin yasaklanmasını protesto eden hacker'lar, yüzlerce devlet sitesine orak-çekiç ve diğer Sovyet sembollerini astı.

soL (DIŞ HABERLER) Litvanya'da bilgisayar korsanları, resmi kurumlara ait yüzlerce internet sitesine eski Sovyet sembolleriyle saldırdı.

İletişimden sorumlu bir yetkili, iktidardaki Sosyal Demokrat Parti'nin de arasında bulunduğu kurumların internet sitelerinin, orak-çekiç ve diğer Sovyet sembollerinin yağmuruna tutulduğunu söyledi. Saldırının iki hafta önce milletvekillerinin Litvanya'da Sovyet ve Nazi sembollerine yasak getirme kararına tepki olarak gerçekleştirildiği biliniyor. Hükümetin, kararla birlikte esas olarak Sovyet sembollerini hedef aldığı yorumu yapılıyor.

Sovyet mirasının silinmesine karşı çıkan hacker'lar, geçen yıl da Estonya'yı hedef almışlardı. Hacker'lar, Estonya'nın başkenti Talinn'de bulunan "Sovyet Askeri" anıtının kaldırılması talepleriyle büyüyen anti-Sovyetik tepkiye karşılık, Estonya devlet kurumlarının ve özel şirketlerin sitelerini Sovyet sembolleri yağmuruna tutmuşlardı. Hacker saldırısı, Estonya'da kamu ve özel işyerlerinde aksamalara neden olmuştu.