Obama'ya "soykırım" hatırlatması

Amerikan Kongresi'ne mensup 81 üye, Başkan Barack Obama'ya mektup yazarak, seçim kampanyasında verdiği "Ermeni soykırımını tanıma sözü"nü yerine getirmesi istendi.

Armenian Reporter'ın haberine göre, Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi üyeleri Pallone ve George Radanovich ile Demokrat Schiff'in başını çektiği mektupta, Obama'nın seçim kampanyasında verdiği "Ermeni soykırımını tanıma sözü"nü yerine getirmesi istendiği bunun Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin ön şartsız olarak normalleşmesine yönelik çabaları engellemeyeceği" savunuldu.

Mektupta, 22 Nisan'da Ankara ile Erivan tarafından açıklanan ve iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesini öngören “yol haritası"nın Türkiye tarafından uygulanmadığı belirtilerek, “Türkiye, uygulamaya niyetli olmadığı yol haritasını, ABD'nin Ermeni soykırımını tanımasını engellemek için kabul etmiştir" denildi.

30 Temmuz'da Beyaz Saray'a sunulan mektubun başını çeken temsilciler Frank Pallone, George Radanovich ve Adam Schiff daha önce de Temsilciler Meclisi'nde Ermeni soykırımının tanınmasını sağlayan 252 sayılı karar çalışmalar yapmıştı.

Frank Pallone, George Radanovich Cumhuriyetçi Parti'nin, Adam Schiff ise Demokrat Parti'nin Temsilciler Meclisi'ndeki üyelerinden...

(soL - Dış Haberler)