Obama ve Netanyahu görüştü

ABD Başkanı Obama ile İsrail Başbakan Benyamin Netanyahu Washington’da görüştü. Görüşme sonrası iki taraftan ‘birlik’ mesajları verildi.

ABD Başkanı Barack Obama ile değiştiği iddia edilen ABD dış politika çizgisi ile İsrail hükümetinin uyguladığı politikalar arasında fark olduğu iddialarının yükseldiği bir dönemde gerçekleşen ABD-İsrail zirvesinden olumlu mesajlar çıktı.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Obama ve Netanyahu, iki ülke arasındaki ilişkilerin 'bozulamaz' olduğunu belirttiler. İki liderin, ABD ve İsrail arasındaki ilişkilerin iyi durumda olduğunun altını çizmesi de dikkat çekti.

Obama, "İlişkiler her zaman sarsılmaz konumda" yorumunda bulunurken, Netanyahu ise "İlişkiler bozuk iddiaları yanlıştır" dedi.

Obama açıklamasında, Gazze’ye uygulanan ablukaya ilişkin İsrail’in attığı son adımları memnuniyetle karşıladığını söyledi ve "İsrail’in barış istediğinden eminim" şeklinde konuştu.

Görüşmeden sonra daha kapsamlı açıklama yapılması beklenirken, zirve sırasında Beyaz Saray dışında barış yanlısı Museviler gösteri yaptı ve gösteri sırasında Türk bayrağı taşıdılar.

(soL-Dış Haberler)