Obama ikili oynuyor

ABD Başkanı Barack Obama, dün Beyaz Saray’da bir araya geldiği Filistin lideri Mahmud Abbas’a “Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimlerinin genişletilmesinin durdurulması” için taahhüt verirken aynı gün İsrail yeni yerleşim merkezlerini onay vererek Filistin’deki işgale devam edecekleri mesajını verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Beyaz Saray'da Abbas ile yaptığı görüşmede İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile geçen hafta görüştüğünü hatırlatan Obama ''Yerleşim birimlerinin durdurulması konusunda kendisiyle çok açık konuşmuştum'' ifadesiyle ikili oynarken İsrail tüm hızıyla işgale devam ediyor. İsrail Savunma Bakanlığı Kudüs'ün kuzeyi, Batı Şeria'daki Ramallah'ın da güneyindeki Adam'da, 1450 hanelik yeni konut yapımına onay verdi. İlk etapta Adam'da sadece 190 hanelik konut yapılacağı, bunlardan nihai onayı alan 50'sinin inşaatına başlanacak.

Yerleşim merkezi, Batı Şeria'daki Filistin kentlerinden Ramallah yakınlarındaki Migron yerleşimini boşaltacak aileler için öngörüldüğü belirtildi. 50 yeni konutun inşaatı Adam yerleşimindeki genişlemenin yalnızca ilk aşaması. İsrail Savunma Bakanlığının açıklaması, ABD Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell'in İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile Batı Şeria'daki yerleşim faaliyetleri konusunda yapacağı görüşmenin öncesine denk geldi.