Obama Erdoğan'a yalvarmış

Alman haber ajansı ABD Başkanı Obama'nın Güvenlik Konseyi oylamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yalvardığını iddia etti.

Alman haber ajansı DPA (Deutsche Presse-Agentur) yayınladığı bir haberde, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın ağzından, ABD Başkanı Barack Obama'nın Güvenlik Konseyi’ndeki oylamada ‘hayır’ oyu vermemesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yalvardığını yazdı.

Almanya'nın uluslararası yayın yapan haber ajanslarından DPA'nın haberine göre “Ahmedinejad, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine, Obama’nın uzun bir telefon konuşmasıyla ‘hayır’ oyu vermemeleri ve en azından oturumda bulunmamaları için yalvardığını söylediğini açıkladı.”

Haberde ayrıca BMGK’nın güvenilirliğini yitirdiğini söyleyen Ahmedinejad, “Bu çözülmenin ardından Konsey, bağımsız ülkelere karşı dünya güçlerinin elindeki bir baskı aracına dönüştü” dedi.

İsrail’e karşı olan tutumu da eleştiren Ahmedinejad “BM Güvenlik Konseyi barışçıl nükleer teknoloji edinmek isteyen bir ülkeye karşı oy kullanabiliyor ama, İsrail’i yardıma muhtaç insanlara giden yardım gemilerinin önünü kesmekten alıkoyamıyor" ifadelerini kullandı.

Çarşamba günü gerçekleşen Güvenlik Konseyi'nde Türkiye ve Brezilya, konseyin İran’a yaptırım kararına “hayır” oyu vermiş, Lübnan ise “çekimser” kalmayı tercih etmişti.
(soL-Haber Merkezi)