Obama bağış rekortmeni!

ABD’de seçimlerinin Demokrat adayı Obama özel bağışları, kamu fonlarına tercih etti.

soL (DIŞ HABERLER) Geçen hafta, topladığı yüksek miktardaki fonlarla gündeme gelen Demokrat aday, Barack Obama kamu fonlarını kullanmayı reddettiğini açıkladı. Kamu fonları yaklaşık 84 milyon ABD dolarını buluyor, ancak ABD seçim kanununa göre fonların kullanılması halinde adaylar özel bağış kabul edemiyor.

Demokrat aday Barack Obama, Amerika Birleşik Devletleri'nde bu sistemin yürürlüğe konduğu 1970'li yıllardan bu yana bu fonu kabul etmeyen ilk devlet başkanı adayı olacak. Obama bu sayede özel bağışlarla kampanyasının sermayesini sınırsız şekilde yükseltebilecek. Obama Demokrat Parti içerisinde başkan adaylığı yarışında rekor düzeyde aldığı özel bağışlarla dikkat çekmişti.

Barack Obama başta kamu fonlarını kullanma sözü verdiğini ancak bu sözünü sistemde kusurlar olduğu gerekçesiyle tutamayacağını söyledi.

Obama uygulamanın kendisini dezavantajlı duruma sokabileceğini belirtti.

Obama'nın 84 milyon doları reddederek sınırsız paraya kucak açması ise McCain destekçilerine Obama'yı eleştirmek için fırsat verdi. Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı John McCain Obama'yı sözünden dönmekle suçladı. Obama'nın artık rengini belli ettiğini söyleyen McCain'ciler "Obama bugün kamu fonlarını reddederek bir testten geçmiştir, Obama Amerikan halkına verdiği sözü tutamamıştır" dedi. Obama 'nın ekibindekilier ise McCain'in de kendi kampanyası için özel fonlara başvurduğunu belirtiyorlar.