Nijerya'da işçiler kaçırıldı

Nijerya’da bir inşaat şirketine ait şantiye alanına yapılan saldırıda 8 yabancı uyruklu işçi rehin alınıp kaçırılırken bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Nijerya’nın kuzeyinde yer alan Bauchi Eyaleti’nde bir inşaat şirketine ait şantiye alanına yapılan saldırıda 8 yabancı uyruklu işçi rehin alındı ve bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Yetkililerden gelen açıklamaya göre rehin alınan ve kaçırılan işçiler arasında bir İtalya, bir Yunanistan ve iki Lübnan vatandaşı bulunuyor. Saldırının gerçekleştirildiği inşaat alanı Lübnan merkezli Setraco adlı bir şirkete ait.

İşçilerden birinin İngiltere uyruklu olduğu iddia edilirken, İngiliz yetkililer olayı araştırdıklarını bildirdi.

Saldırıyı henüz herhangi bir grup üstelenmedi. Fakat daha önce de benzer eylemlerde bulunan İslamcı örgüt Boko Haram’ın saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği iddia ediliyor. Yetkililer ayrıca bu saldırının son zamanlarda Kuzey Nijerya’da gerçekleştirilmiş en büyük rehin alma eylemi olduğunu vurguluyor.

Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur kaçırılan işçilerden ikisinin Lübnan vatandaşı olduğunu doğruladı. Kaçırılan diğer iki işçinin İtalya ve Yunanistan vatandaşı olduğu da bu ülkelerin resmi kaynakları tarafından doğrulandı.

Saldırının gerçekleştirildiği şirket Setraco’daki sendika temsilcisinin BBC’ye yaptığı açıklamaya göre kaçırılan işçilerden biri de Filipin uyruklu.

Bölgedeki İtalya Büyükelçisi İtalya’nın öncelikli hedefinin kendi vatandaşının güvenliği olduğunu söyledi.

İnşaat alanına yapılan baskından önce grup Bauchi’deki bir polis karakoluna da saldırı düzenledi. Saldırıda iki araç havaya uçuruldu. Bunun ardından inşaat alanına gelen saldırganlar güvenlik görevlisini öldürerek işçileri rehin aldı.

(soL - Dış Haberler)