Newsweek Venezuela'da darbe istiyor

2010 yılında gerçekleşecek olaylara dair tahminlerde bulunan ABD'nin Newsweek dergisi, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in askeri bir darbeyle devrileceğini, Küba lideri Fidel Castro'nun da öleceğini iddia etti.

2010 yılında Venezuela'da meydana gelecek olaylara dair tahminler yapan ABD'nin Newsweek dergisi, ülkede enflasyonun artacağını, elektrik kesintileri, yiyecek kıtlığı, artan suç oranlarıyla dolu bir yılın geçirileceğini, daha da önemlisi başkan Hugo Chavez'in yapılacak askeri bir darbe sonucu devrileceğini iddia etti. Bu sözlere karşı Hugo Chavez, kendisine karşı bir ayaklanmanın gerçekleşebilmesinin tek yolunun ülkedeki muhalefetin dışarıdan bir ordu getirmesi olabileceğini söyledi. "Onları uyarıyorum, karşı atağımız çok sert olur" dedi. Newsweek'i de "imparatorluğun dergisi" olarak niteleyen Chavez, "Onlar kinden ve temsil ettikleri emperyalizmin isteklerinden, büyük paralar, gazeteler ve küresel burjuvazinin televizyon kanallarından besleniyorlar" dedi.

Newsweek dergisi Venezuela tahminlerinin yanısıra, Küba lideri Fidel Castro'nun 2010 yılında 83 yaşında öleceğini iddia etti. Chavez bu tahmine ilişkin ise Fidel'in öldüğüne ya da öleceğine dair bugüne kadar bir sürü yalan haber yapıldığını, yakın bir zamanda Fidel Castro'nun beş saatten fazla süre konuştuğunu gördüğünü ve bunun da onun sağlığının yerinde olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Hatta "Raul'a, Fidel seni de, beni de, hepimizi de gömer" diye şaka yaptığını da ekledi.

(soL-Dış Haberler)