NATO: Türkiye, Suriye uçağını militanlara yardım için düşürdü

İsmini vermek istemeyen bir NATO yetkilisi, Türkiye'nin Suriye uçağını düşürmesinin şüpheli olduğunu, bunun bölgedeki radikal militanlara yardım için yapıldığını söyledi.

(soL - Dış Haberler) Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milliyet'ten Serpil Çevikcan'a verdiği mülakatta Türkiye'nin Suriye politikasının "takdir topladığını iddia ederken, bir NATO yetkilisinden kritik bir açıklama geldi.

Al Monitor'a konuşan ve ismini vermek istemeyen bir NATO yetkilisi, Türkiye'nin Suriye uçağını düşürmesinde belirsizlik olduğunu söyledi. Türkiye'nin planlı bir şekilde Suriye uçağını düşürmüş göründüğünü savunan yetkili, "Türkiye'ye yönelik herhangi bir tehdit olduğu hususunda şüphelerimiz var. Görünüşe göre, Türkiye radikal gruplara yardım için Suriye uçağını düşürdü" dedi.

Aynı kaynak, NATO ülkelerinin, Türkiye'nin bu tutumu nedeniyle NATO Daimi Temsilcisi Fatih Ceylan'a endişelerini dile getirdiklerini kaydetti. 1-2 Nisan tarihlerinde yapılacak NATO Dışişleri Bakanları zirvesinde, kaygıların Ahmet Davutoğlu'na doğrudan bildirileceğini söyleyen kaynak, Ukrayna konusu nedeniyle Suriye bataklığına çekilmek istemediklerini belirtti. Kaynak, Türkiye'nin konuyu gündeme getirmemesi halinde, NATO'nun da zirvede resmi olarak uçak düşürme konusunu gündeme getirmeyeceğinin altını çizdi.