Mutteki: 'Türkiye düşmanca politikalar yürütüyor'

İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi'nin "Sıra Türkiye'ye gelir" açıklamasından sonra Türkiye'ye ağır bir eleştiri de İran eski Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki'den geldi. Mutteki, Türkiye'nin bölgedeki ülkelere karşı düşmanca politikalar yürüttüğünü söyledi.

İranlı yetkililerin Türkiye'ye dönük tepkileri devam ediyor. İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi'den sonra İran eski Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki de, Türk devlet adamlarının başta Suriye olmak üzere bölgedeki ülkelere karşı düşmanca politika yürüttüklerini söyledi.

Velayet Destekçileri Cephesi adlı muhafazakâr bir siyasi oluşumun iftar yemeğinde konuşan Mutteki, Türkiye’nin Suriye’ye karşı Amerikan planlarını uygulayan taşeron bir ülkeye dönüştüğünü söyledi.

"Türkiye ABD'den korktuğu için politikasını değiştirdi"
İran eski Dışişleri Bakanı Mutteki, Türkiye’nin ABD’ye karşı çıkarlarının tehlikeye gireceğinden korktuğundan Suriye’ye yönelik politikasını değiştirdiğini söyledi.

Bir süre İran’ın Ankara Büyükelçiliği'ni de yapan Mutteki, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’la yaşadığı ihtilaf sonucu geçtiğimiz yıl dışişleri bakanlığı görevinden alınmış ve yerine Ali Ekber Salihi getirilmişti.