Müslüman Kardeşler'den 'uçuşa yasak bölge' isteği

Suriye'de İslamcı örgütler arasında başı çeken Müslüman Kardeşler, Suriye için "uçuşa yasak bölge" oluşturulmasını istedi.

Suriye Müslüman Kardeşler'in Türkiye'deki liderlerinden Muhammed Riyad Şikfa, Esad’a yönelik baskıların arttırılması amacıyla Suriye'de "uçuşa yasak bölge" oluşturulmasını istedi.

Muhammed Riyad Şikfa, Reuters'e, konuyla ilgili mülakat verdi. Şikfa, Müslüman Kardeşler hareketi olarak Suriye’ye yönelik askerî müdahaleyi reddettiklerini ancak Esad karşıtı muhaliflerin korunması için "uçuşa yasak bölge" veya "güvenli bölge" oluşturulması gerektiğini açıkladı.

BM'den caydırıcı önlemler isteği
Müslüman Kardeşler Lideri Muhammed Riyad Şikfa tarafından yapılan açıklamada, Arap Birliği tarafından Suriye’ye gönderilen gözlemcilerin Mart ayından beri devam eden çatışmaları durdurmadığının altı çizilerek, BM Güvenlik Konseyi’nden, Esad’a karşı "caydırıcı önlemler" alması da istendi.

Şikfa, sözlerini “Suriye halkı kararlı, Beşar Esad iktidardan inmeden evlerine dönmeyecek”, “Ortada bir karar var ve Allah insanların başarıya ulaşması için yardımcı oluyor” şeklinde sıraladı.

"Rejim tamamen izole edilmeli"
Şukfa ayrıca, uluslararası toplumun Esad’a karşı kararlı bir tutum almasını ve rejimin tamamen izole edilmesini istedi. Şikfa, bu kapsamda devletlerin büyükelçiliklerini Suriye’den çekmelerini ve ülkelerindeki Suriye büyükelçilerini de sınırdışı etmeleri çağrısında bulundu.
Şikfa ayrıca, Suriye Müslüman Kardeşler hareketi olarak silahlı direnişe karşı çıktıklarının altını çizdi ve barışçıl direnişi tercih ettiklerini sözlerine ekledi.

(soL- Dış Haberler)