Mısır’da Selefi Nur Partisi erken seçim istedi

Mısırlı İslamcı Selefi hareketi ve onun meclisteki siyasi kolu Nur Partisi, kitlesel gösterilerin ardından “iç savaşın” engellenmesi için Mursi’ye erken seçim çağrısı yaptı.

Mısır’da meclisteki sandalyelerin yüzde 25’ine sahip olan ve Müslüman Kardeşlerin siyasi kolu Hürriyet ve Adalet Partisi ile birlikte hükümette yer alan Selefi Nur Partisi, Milyonlarca Mısırlının iktidarı protesto etmek için sokaklara dökülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye erken seçim çağrısında bulundu.

Pazartesi günü geç saatte yapılan açıklamada, “[Cumhurbaşkanı Mursi’nin] meşruluğunu desteklesek de Mısır’ın çıkarları dikkate alınmalı ve iç savaşın önlenmesi için çalışılmalı” dendi.

Selefiler ve Nur Partisi, Mursi karşıtı ya da yanlısı herhangi bir gösteriye katılmasa da iktidara dönük kitlesel gösterilerin ardından muhalefetin taleplerinden erken seçim talebine destek verdi. Açıklamada ayrıca, teknokratlar hükümeti ve anayasa değişikliği için bir komitenin kurulması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, Mısır halkının sorunlarının çözümü ve yapılacak parlamento seçimlerinin izlenmesi için “tarafsız” bir teknokratlar hükümetinin kurulması istendi.

Selefiler Haziran ayı sonunda yaptıkları açıklamada, Muhammed Mursi’yi “seçilmiş” bir cumhurbaşkanı olarak tanıdıklarını ve Mursi’nin Anayasa’ya göre dört yıl daha görevde kalması gerektiğini ifade etmişlerdi.

(soL- Dış Haberler)