Mısır'da Mursi protestosu artarak sürüyor

Mısır'da binler Mursi'yi protesto etmeyi sürdürüyor. Tahrir Meydanı ile ABD ve İngiltere Büyükelçiliklerine çok yakın olan Nil sahil yolunda kontrol Mursi karşıtlarının eline geçti.

Mursi'nin kendini dokunulmaz kılmak istemesi, ABD ve İsrail yanlısı dış politika ve yoksulluğun sürmesi gibi nedenlerle 25 Ocak'ın yıldönümünde sokağa çıkan Mısırlılar eylemlerini sürdürüyor.

AA'nın haberine göre, Seyyide Zeynep Mahallesi'nden gelenlerin de katılmasıyla birlikte göstericilerin sayılarının artması nedeniyle polis el-Ayni Sarayı caddesine doğru çekildi.

Seyyide Zeynep bölgesinde, muhalif Sosyalist Halk İttifak Partisi'nin düzenlediği ve Mısır Sosyalist Partisi ile Devrimci Sosyalistler Hareketi'nin katıldığı gösteride polis eylemcilere saldırdı.

Göstericiler daha sonra el-Ayni Sarayı Caddesi'ne oradan da Nil sahil yoluna doğru ilerledi. Burada Mısır polisi protestoların büyümesinin ardından geri çekilmek zorunda kaldı.

Göstericiler ise bir zırhlı polis araçlarını yakarken bir diğeriyle de Tahrir Meydanı'na girdi.

Öte yandan Mısır'ın kuzeyindeki İskenderiye'de de çok sayıda gösterici demiryolunu kapattı.

Edinilen bilgiye göre, kurdukları barikatlarla trenlerin geçişine izin vermeyen göstericiler, Müslüman Kardeşler ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi aleyhinde sloganlar attı.

Sahil yolunda toplanan bir diğer grup ise çöp bidonları ve lastikleri ateşe verdi.

İskenderiye'de 28 Ocak 2011 ''Öfke Cuması''nın yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen gösterilere çok sayıda aktivist ve vatandaş katıldı.