Mısır'da islamcılardan nekrofil talep: Kocalar ölen karılarıyla ilk 6 saat seks yapabilsin!

Mısır'da islamcıların çoğunlukta olduğu parlamentoda, muhtemelen İslam dünyasının en sapıkça iki yasa taslağı gündemde: Evlilik yaşı 14'e insin, kocalar karıları öldükten sonraki ilk altı saatte ölü karılarıyla seks yapma hakkına sahip olsun!

Güncelleme: El Arabiya'nın alttaki haberini aldığı Mısır El Ahram gazetesinin yanlış haber vermiş olabileceği belirtiliyor. Ancak henüz konu tam olarak netliğe kavuşturulmuş değil.

Tartışma yaratan haberin kaynağı, Mısır'ın El Ahram gazetesinde, Hüsnü Mübarek'i destekleyen bir isim olduğu iddia edilen Amr Abdul Samea imzalı ve Arapça yayınlanan bir köşe yazısı. El Arabiya'nın İngilizce yayınlanan sayfasında da bu yazıya dayanılarak bir haber yayımlandı.

Bu yazılarda "İslamcılar'dan nekrofil talep" başlığında ilk olarak Faslı Zamzami Abdelbari adlı imamın Mayıs 2011'de yayınladığı fetvaya referans veriliyor. Birden fazla kaynakta yayınlanan, bir yıldır hakkında itirazda bulunulmayan ve yalanlama gelmeyen bu fetvada şu ifadeler yer alıyor:

"İyi bir Müslüman çift Cennette yeniden buluşacağı için ve ölüm evlilik sözleşmesini değiştirmeyeceği için, bu durum bir kocanın yeni ölen eşiyle cinsel ilişkiye girmesi için bir engel teşkil etmez"

Kaynak yazılarda daha sonra Mısır Ulusal Kadın Konseyi'nin (UKK), kadın düşmanı yasaların geçmemesi için parlamentoya başvurduğu, bu yasalardan birinin de tartışmalara konu olan "nekrofili" yasası olduğu ifade ediliyor.

Haberin İngilizce olarak El Arabiya'da yayınlanmasının ardından, İngilizce yayın yapan bazı haber siteleri de konuya yer verdi. El Arabiya'dan sonra İngiltere'de yayınlanan Daily Mail gazetesi, ardından The Huffington Post gazetesi, Russia Today televizyonu gibi yayın çizgileri birbirine hayli uzak basın organları aynı habere yer verdi.


Mısır'da Müslüman Kardeşler ve Selefiler'in egemen olduğu parlamento, şu günlerde gündeminde olan iki yasa taslağıyla dünya tarihine geçecek bir yasal sapıklık olasılığıyla karşı karşıya. Ulusal Kadın Konseyi (UKK) ise kadın düşmanı yasaların geçmemesi için parlamentoya başvurdu.

El Arabiya'nın haberine göre UKK başkanı Dr. Mervat el Talavi, parlamento başkanı olan Dr. Saad el Katatni'ye bir mektup yazarak, özellikle iki yasa önerisine dikkat çekti. Bunlardan biri kız çocuklarının evlilik yaşının 14'e indirilmesini, diğeri ise kocaların, karıları öldükten sonraki ilk 6 saat içerisinde onların ölü bedenleriyle seks yapmalarına izin verilmesini öngörüyor.

Söz konusu yasa önerisi tüyler ürpertici, ama parlamentodan geçmesi pek olası görünmüyor. Ancak şimdiden Mısır'da kadın hakları çok gerilemiş durumda. soL'un ilgili haberi için:
Mısır'da Kadın Olmak

UKK, islamcıların Kuran'ı kendilerince yorumlayarak kadınların eğitim ve istihdam haklarına kısıtlama getirme girişimlerine de karşı çıktı.

Ölüsevicilik, bir diğer adıyla nekrofili, bir sapıklık. Bu konu, Mayıs 2011'de Faslı bir imamın açıklamalarından sonra tartışma konusu olmuştu. İmam Zamzami Abdül Bari, evliliğin ölümden sonra da geçerliliğini sürdürdüğünü, kocaların olduğu kadar kadınların da ölen eşleriyle seks yapma hakkına sahip olduklarını söylemişti.

Mısır'daki islamcılar, önceki dönemde kadın haklarını korumak için çıkarılan yasaları kaldırmak üzere önlerine koydular. Bunlardan biri, kadınların kocalarından izin almaksızın boşanabilmelerine hak tanıyan yasa. Halihazırda Mübarek döneminden kalan yasa, zaten boşanma konusunda kadınlar açısından dezavantajlı. Kocalar karılarını istedikleri gibi boşayabiliyorlar, ancak kadınların bunu yapmaları oldukça zor. Parlamentodaki islamcılar ise bu yasaların "aileleri yok etmeyi hedeflediğini" iddia ederek kaldırılmalarını istiyor.

(soL - Dış Haberler)