Mısır'a çağrılan elçi: Türkiye tek taraflı bakıyor

Mısır'ın geri çağırdığı Ankara Büyükeliçisi Abdurrahman Salahaddin ülkesine dönmeden önce Türkiye'ye "Tek taraflı olmayın" mesajı verdi.

ntvmsnbc'nin haberine göre, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisini çağırmasının ardından Mısır da Ankara Büyükelçisi'ni çekmeye karar verdi. Mısır Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Salahaddin ülkesine dönmeden önce NTV'ye konuştu.

Büyüelçi, "Polis merkezlerine, devlet binalarına saldırıyorlar" diyerek, Mısır'da yaşananları "terörist eylem" olarak değerlendi.

Büyükelçi, "Mısır'da bundan sonra neler olacak" sorusuna "Uzlaşı planları vardı, hala da çalışmalar sürüyor. Çok açık bir yol haritası vardı, yeni bir anayasınanın referandurmla onaylanması, iki ay sonra parlamento seçimlerinin yapılması ve cumhurbaşkanlığı seçimine gidilmesi plandı, ancak Müslüman kardeşler bu öneriyi reddetti. Çünkü onların birinci önceliği Mursi'nin serbest bırakılmsı. Müslüman Kardeşler'e yine de siyasi diyalog mekanizması açıktır" şeklinde yanıt verdi.

Salahaddin, Türkiye-Mısır ilişkilerine istinaden "Türkiye tek bir tarafın yanında olmamalı. Benim endişem bu, ama umutluyum ilişkilerin yeniden eskiye dönebilmesi için" şeklinde konuştu.