Mikdat: Türkiye ve Ürdün iki kez düşünmeli

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat, ABD'nin Suriye'ye saldırması halinde İsrail'le birlikte ABD'nin müttefikleri Ürdün ve Türkiye'yi de vuracaklarını söyledi.

(soL - Dış Haberler) Wall Street Journal'dan Sam Dagher'e bir mülakat veren Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat, ABD Kongresi üyelerine çağrı yaparak, "Amerika'nın temsilcilerinin akılla hareket edeceklerini, provokatif faaliyetlerin değil, adaletin sesini dinleyeceklerini umuyoruz" dedi.

Amerikan halkını sevdiklerini, aralarında Suriye kökenli de olan milyonlarca Arap Amerikalı olduğunu vurgulayan Mikdat, ABD ile savaşmak istemediklerini kaydetti. Ancak Mikdat, ABD'nin Suriye'ye saldırması halinde, yalnızca İsrail'i değil, ABD'nin müttefiki olan komşu Ürdün ile Türkiye'yi de vuracaklarını söyledi. Mikdat, olsaı bir saldırı halinde bu iki ülkenin iki kez düşünmesi gerektiğini vurguladı.

"Savaş bir kere başladığı zaman kimse olacakları kontrol edemez" diyen Mikdat, Suriye'ye saldırının bütün bölgeyi kaosa sürükleyeceğinin altını çizdi. Suriye yetkili ayrıca, saldırının El Kaide'yi güçlendireceğini de sözlerine ekledi.

'Kimyasal saldırı yok'
ABD'nin "kimyasal saldırı" suçlamalarını reddeden Faysal Mikdat, "Suriye yönetiminin kimyasal silah kullanmadığını ve halkına karşı kullanmayacağını temin ederim. Biz Amerikan halkıyla ve onun temsilcileriyle her zaman diyaloğa hazırız" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'yi kişisel olarak tandığını söyleyen Mikdat, "Umarım daha fazla Suriyeli'yi öldürecek planlar konusunda fazla ileri gitmez" dedi.

Mikdat, Suriye'nin savaş halinde olduğunu ve silahlı çetelerin gerçekleri en başından beri çarpıttığını söyledi.