Malezya'dan bir tuhaf sığınmacı

Tartışmalı bir kişilik olan Malezyalı muhalif lider Enver İbrahim, Kuala Lumpur'daki Türkiye Büyükelçiliği'ne sığındı. Artık o da düşünecek: Ya Türkiye Malezya olursa!

soL (HABER MERKEZİ) Malezya'da eski başbakan yardımcısı ve şimdiki muhalefet lideri Enver İbrahim başkent Kuala Lumpur'daki Türkiye Büyükelçiliği'ne sığındı. Enver İbrahim, "kişisel güvenliği tehlikede olduğu için bu yola başvurduğu"nu söyledi. Enver İbrahim, yaptığı açıklamada, "Kişisel güvenliğimin tehlikede olduğu endişesiyle bu sabah (dün sabah) erken saatlerde büyükelçiliğe nakledildim. Bana, halkın iradesini ezmek ve Malezya'da başlayan dönüşüme bir son vermek için suikaste uğramamın ihtimal dışı olmadığı söylendi" dedi.

Enver İbrahim hakkında dün sabah, bir erkek danışmanıyla zorla cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla soruşturma açılmıştı. Enver İbrahim, 1998'de de yolsuzluk ve "eşcinsel ilişki kurmakla" suçlanmıştı. Yolsuzluk suçundan 6 yıl hapis yatan İbrahim'in, "eşcinsel ilişkiye girme suçlaması" kaldırılmıştı.

Enver İbrahim'in eşi Van Azize Van İsmail ise gazetecilere yaptığı açıklamada, elinde, eşi hakkındaki suçlamaların Başbakan Yardımcısı Necib Razak'ın bir yardımcısının marifeti olduğunu gösteren kanıtlar olduğunu ileri sürdü. Van Azize, "Bu, ikinci siyasi komplo. Eşime karşı bir siyasi cinayettir" dedi.

Başbakan Abdullah Ahmed Badavi ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Enver'in ve eşinin "siyasi komplo" iddialarını reddederek, "Böyle bir niyetimiz yok" diye konuştu.

Enver ilk suçlamada da zamanın başbakanı Mahathir Muhammed'e karşı çıkmasını engellemek için siyasi bir oyuna kurban gittiğini savunmuştu. Enver, hakkındaki 5 yıllık siyasi yasak kalktığı için ara seçimlerle meclise girmek istediğini açıklamıştı.

Olayın Malezya'da 6-8 Temmuz'da yapılacak D-8 zirvesi öncesi meydana gelmesi üzerine Ankara'nın sorunun bu tarihe kadar çözümü için devreye gireceği belirtildi.