Maduro'dan Esad'a: Mücadeleniz takdire şayan

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yaptığı telefon görüşmesinde Suriye halkına dayanışma mesajını iletirken, "yabancı müdahaleyi kesinlikle reddettiklerini, Suriye halkının mücadelesinin takdire şayan olduğunu" söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Suriye'deki son gelişmeleri öğrenmek ve Venezuela halkına dayanışma mesajını iletmek için Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

SANA'da yer alan habere göre, Suriye'deki son gelişmelere ilişkin görüş alışverişi yapılırken, Maduro, Venezuela halkının Suriye ile dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Suriye'deki krize siyasi çözüm bulunması gerektiğini belirten Maduro, ülkesinin özellikle Suriye halkına yönelik askeri saldırı tehditleri başta olmak üzere Suriye'ye herhangi bir yabancı müdahaleyi kesinlikle reddettiğini vurguladı.

Suriye'nin devlet, halk ve ordu olarak sergilediği mücadelenin takdire şayan olduğunu belirten Maduro, bu mücadelenin uluslararası dengeler haritasını değiştirdiğine dile getirdi.

Esad, Suriye halkıyla dayanışmalarından dolayı Venezuela halkı ve Maduro’ya teşekkürlerini ifade ederken, her iki halkın kendi bölgelerinde bağımsız kararlarının hegemonya altına alınmasına karşı mücadele ettiklerini ifade etti.