Libya'ya Mısır ve BAE'den hava operasyonu

İç karışıklığın devam ettiği Libya'ya, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin gizlice hava operasyonu düzenlediği iddia edildi.

(soL - Dış Haberler) İslamcı militanların başkent Trablus'u ele geçirdiği Libya'ya yönelik dış müdahele tehditleri devam ediyor.

New York Times'a konuşan ABD'li yetkililer, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) geçtiğimiz hafta iki kez Libya'ya hava saldırısı düzenlediğini söyledi. Yetkili, her iki ülkenin de saldırıyı ABD'ye bilgi vermeden ya da onun onayını almadan gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

ABD'li diplomatların saldırı nedeniyle "mosmor" olduğunu söyleyen yetkili, bu saldırıların "yapıcı" olmadığını iddia etti.

Mısır iddiaları reddederken, BAE konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Ancak NYT'nin haberine göre, Libya'ya saldırı için Mısır'daki üsler kullanıldı. İddiaya göre ilk saldırıda küçük bir silah tesisi vurulurken, ikinci saldırıda roket fırlatma rampaları, askeri araçlar ve bir depo hasar gördü.

ABD'li yetkililer, iki ülkenin Libya'ya yönelik operasyonlarının ilk olmadığını söylüyorlar. Geçtiğimiz aylarda, Mısır'da konuşlanmış Özel Kuvvetler, Libya'nın doğusunda bulunan İslamcılara ait bir kampı yok etti. Operasyona BAE'li askerler de katıldı.