Libyalı gençler Türkiye üzerinden IŞİD’e katılıyor

Türkiye üzerinden IŞİD’e katılım herhangi bir engelleme girişimi olmadan devam ediyor. Libyalı bir gazetenin bugünkü haberi söz konusu durumun çarpıcı örneklerinden birine dikkat çekiyor.

Libya Herald adlı gazetenin haberine göre, Libyalı gençlerin IŞİD’e katılabilmesi için Türkiye’de faaliyet gösteren bir şebeke bulunuyor. Bu gençlerden birinin babasının gazeteyle paylaştığı bilgilere göre, "Emir" Hamza adında bir şahıs, Libyalı gençlerin IŞİD’e katılması için Suriye ve Irak arasında mekik dokuyor.

Türkiye üzerinden Irak’a gidip IŞİD’e katılan gençlerden biri olan Muad’ın babasına göre, Libya’dan 72 saatte İslam Devleti’ne katılmak son derece basit bir organizasyon. Baba, bu yolculuğu organize eden şebekeyi durduracak herhangi bir polis engeli olmadığını belirtiyor.

Muad’ın babası, oğlunun kaçışıyla ilgili bazı detaylar da paylaştı. 16 yaşındaki gencin IŞİD’e katılmasında, son zamanlarda sıkça vakit geçirdiği aşırı dindar bir kişinin kardeşi rol oynadı. IŞİD’e adam devşirme şebekesinin başındaki Emir Hamza adlı kişi, Muad’ın Türkiye’ye üzerinden Irak’a gitmesine yardımcı oldu. Baba, gazeteye, Hamza’nın oğluyla kendisini Skype aracılığıyla görüştürdüğünü, oğlunun kendisini unutmasını söylediğini, kaderini kendi seçtiğini, bir cihatçı olmak istediğini ve cennetteki kardeşleriyle buluşmak için sabırsızlandığını, söylediğini aktardı.