Libya'da NATO katliamı: 33'ü çocuk 85 ölü!

AKP "Ramazan'da kan dökülmez" deyip Suriye'yi sıkıştırmaya koyulduğu sırada, Türkiye'nin de parçası olduğu NATO, Libya'da korkunç bir katliam yaptı. Libya'da bir köyde 33'ü çocuk 85 kişi NATO uçaklarınca atılan bombalar sonucunda öldürüldü.

NATO dün akşam Libya'da bir köyü bombaladı. Saldırıda 85 köylü öldürüldü. Libya hükümetinin açıklamasına göre Batı Libya'daki Zlitan şehrinin 10 kilometre güneyinde bulunan Macer köyü, NATO uçakları tarafından muhalefet güçlerinin, Libya hükümetinin elinde bulunan Zlitan'a girmesini kolaylaştırmak amacıyla bombalandı. Katliamda 12 aileden 33 çocuk, 32 kadın ve 20 erkek yaşamını yitirdi.

Ülkedeki yabancı gazetecileri olay yerine götürerek burada açıklamalar yapan hükümet sözcüsü Musa İbrahim, "Pazartesi gece 23:00 sularında ilk üç bomba düştükten sonra, bölgedeki çoğu kişi yakınlarını kurtarmak üzere bombaların isabet ettiği evlere koştu. Ardından üç bomba daha atıldı" dedi.

Muhalifler dağılıyor
Libya'da Abdülfettah Yunus'un ölümüyle başlayan süreç, muhalifler açısından tam bir dağılma yarattı. Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil, hükümeti feshetti.

Libya'da muhalif güçlerin genelkurmay başkanı Abdülfettah Yunus'un, muhalif güçlerce öldürüldüğünün ortaya çıkmasıyla başlayan dağınıklık, hükümetin dağılmasına kadar uzandı. Türkiye'nin de içinde bulunduğu, Libya'daki müdahaleyi destekleyen ülkelerin Libya'nın meşru temsilcisi olarak tanıdığı Ulusal Geçiş Konseyi'nin Başkanı Mustafa Abdülcelil, hükümeti feshetti.

Hükümet sözcüsü Şemsettin Abdülmolla, Abdülcelil'in hükümeti feshettiğini doğrulayarak, şimdi muhaliflerin Başbakanı Mahmud Cibril'in yeni bir hükümet kuracağını duyurdu. Bir başka Konsey yetkilisi Muhammed el Kiş, bazı bakanların yeni hükümette de yer alabileceğini, fakat bazılarının "kesinlikle bir daha kabineye giremeyeceğini" söyledi.

Abdülfettah Yunus'un öldürülmesinin ardından son olarak muhalefetin başından beri parçası olan 17 Şubat Devrimi Koalisyonu, aralarında bazı bakanların da bulunduğu çok sayıda üst düzey yetkilinin görevden alınmasını istemişti.

Yunus'un ölümünden bu yana yaşananlar, batı kamuoyunda Ulusal Geçiş Konseyi'nin meşruluğunu bir hayli zedeledi. Zaten muhalefetin ırkçı tavırları, giriştiği katliamlar ve aşırı islamcı unsurların ağırlığı gizlenemiyordu. 5 Ağustos günü ırkçı muhalefetin siyahi Libyalılar'a karşı saldırıları, ABD'nin sağcı televizyonu Fox News'te dahi haber oldu.

(soL - Dış Haberler)