Lazkiye'de katiller Alevi köylerini boşaltıyor

Suriye'nin Lazkiye kentine saldıran uluslararası cihadcı çete, Alevileri köylerinden göçe zorladı. Alevi din adamlarını yakalayarak işkence ettiği belirtilen cihadcılara Türkiye'nin de destek verdiği iddia ediliyor.

(soL - Dış Haberler) Suriye'nin Lazkiye kırsalında cihadcı çeteler Alevi köylerine saldırıyor. Cebel-i Ekrad civarındaki 4 köyü ele geçiren çeteler nedeniyle Aleviler Lazkiye'ye doğru kaçmaya başladı.

Washington Post'un iddiasına göre köylere saldıran 1000 kişilik cihadcı unsurun içinde Tunuslu, Libyalı, Ürdünlü ve Suudiler bulunuyor. El Kaide ve Irak-Şam İslam Devleti'nin yanı sıra, Gaziantep'teki toplantıya katılan ve Lazkiye kırsalında etkili olan "Fatih Sultan Mehmet" isimli Türkmen tugayı ve ÖSO'ya bağlı Tevhid Tugayı da saldırılara katılan 40 civarındaki çete grubundan bazıları.

Alevi şeyhi kaçırıldı
Öte yandan cihacıların Alevi din adamlarına yönelik baskılarını da artırdığı belirtiliyor.

Alevi şeyhi Bedir Ğazal, El Kaide ve ÖSO'ya bağlı militanlarca kaçırıldı. Ğazal'ın işkence gördüğü belirtiliyor.

Türk uçakları sınırda havalandı iddiası
Bölgeden haber veren Samandağlılar ise, Lazkiye'den gelen saldırı haberleriyle birlikte Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarının sınırda sorti yaptıklarını belirtiyorlar.

30 Temmuz'da Halep'te yaşanan Han el-Esal katliamı ile ilgili olarak soL'a bilgi veren bir Halepli yetkili, Türk uçaklarının sorti yapma amacının Suriye uçaklarını engellemek olduğunu ileri sürmüştü.

Türkiye'deki toplantının ardından saldırılar arttı
soL'un gündeme getirdiği ve ÖSO komutanlarının katıldığı Gaziantep toplantısının ardından, Rojava'da Kürtlere ve Lazkiye ile Humus'ta da Alevilere yönelik katliam girişimlerinin arttığı görülüyor.

Gaziantep'te bir vakıf tarafından düzenlenen toplantıya 70 kadar ÖSO'cu katılmış ve Rojava'ya yönelik saldırının işaretini vermişlerdi.