"Latin Amerika'da emperyalist saldırganlığı durduralım"

İnsanlığın Savunulması İçin Ağlar hareketi, Latin Amerika ve Karayipler'e yönelik emperyalist saldırganlığın durdurulması için tüm dünyaya çağrıda bulundu.

İnsanlığın Savunulması İçin Ağlar (Red de Redes en Defensa de la Humanidad) tarafından şu çağrı yapıldı:

"Küba-Venezuela Hükümetlerarası Komisyonu’nun X. Toplantısı ve ALBA’nın VIII. Zirvesi’nde Devlet ve Hükümet başkanları, bölgemizde kısa süre önce gerçekleşen olaylar ışığında uluslararası durumu tartışıp değerlendirdiler.

"ABD’de Obama yönetiminin iktidara gelmesi, Kuzey’deki bu gücün Latin Amerika ve Karayipler ile ilgili pozisyonunu gözden geçirme olasılığını sunmuştu. Ancak, ilerici güçler ve barışseverler için bu olasılığın bir ilüzyondan ibaret olduğu açıklık kazandı.

"Ülkelerimizin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine yönelik tehditler sürmekte ve artış göstermektedir. Başkomutan Fidel Castro’nun da belirttiği gibi, 'Honduras’taki hükümet darbesi ve Kolombiya’da yedi askeri üssün kurulması, ABD’deki yeni devlet başkanının göreve gelmesinden sonra meydana gelen olaylardır. Selefi, son dünya savaşının sona ermesinden yarım yüzyıl sonra ve artık ne soğuk savaşın ne de Sovyetler Birliği’nin mevcut olmamasına karşın IV. Filo’yu yeniden kurmuştu. İmparatorluğun, bu kez Barack Obama’nın tatlı gülümseyişinin ve afroamerikalı yüzünün ardında sakladığı asıl niyetinin ne olduğu açık.'

"İmparatorluğun planları, ilerici güçler için aşikâr, büyük medya kuruluşları için ise görünmezdir. Medyadaki hegemonya, kamuyounu kandırma, kafasını karıştırma ve kendi tahakküm planları doğrultusunda kullanma konusunda emperyalizme hizmet etmektedir.

"Halklarımız, çalışmak ve daha adil ve daha eşitlikçi toplumlar kurmak için barış istemektedir. Emperyalist saldırganlık, bizi bu amaçlarımızdan uzaklaştıracak zorlamalarla karşı karşıya bırakmaktadır.

"Emperyalizmin artan saldırganlığı karşısında yazar ve sanatçı hareketlerinin, meslek sahiplerinin, alternatif iletişim kanallarının, toplumsal örgüt ve hareketlerin ve iyi niyet sahibi tüm insanların barış için ve insan türünün hayatta kalabilmesi için mücadele etmeye hazırlanması kaçınılmaz hale gelmiştir.

"Red de Redes En Defensa de la Humanidad’a (İnsanlığın Savunulması için Ağlar) bağlı tüm kişi ve örgütlere, emperyalizmin savaş kışkırtıcısı planlarını mümkün olan her türlü yolla kınamaya, bu açıklamaya destek vermeye ve onu uluslararası örgütlere, hükümetlere, parlamentolara ve siyasi partilere ulaştırmaya davet ediyoruz.

"Barış ve insanlık için, Latin Amerika ve Karayiplere karşı artan emperyalist saldırganlığı durduruyoruz."

İnsanlığın Savunulması İçin Ağlar nedir?
İnsanlığın Savunulması için Ağlar, önde gelen Meksikalı aydınlar tarafından kuruldu ve Aralık 2004’te Karakas’ta gerçekleştirilen “İnsanlığın Savunulması için” Dünya Aydın ve Sanatçılar Buluşması’nda örgütlendi.

Harekette yazarlar, sanatçılar, akademisyenler, avukatlar, öğretmenler, iktisatçılar, din adamları, öğrenciler, toplumsal hareketler, alternatif medya kuruluşları ve başka kesimler yer alıyor.

Hareket, emperyalizme ve onun neoliberal politikalarına, savaşa ve terörizme, sosyokültürel tekbiçimliliği hedefleyen projelere ve bilginin tekelleştirilmesine karşı çıkmaktadır.

Tüm dünyada halkların mücadelelerini desteklemekte, toplumsal dönüşüm süreçleriyle dayanışma içine girmekte ve kültürel çeşitlilik ve kültürel hakları savunmaktadır.

Hareket, bu hedeflere ulaşabilmek için dayanışma kampanyaları düzenlemekte, çağrı ve kınama metinlerini üyeleri arasında yaymakta ve bu tür girişimlere mümkün olan en büyük desteği sağlamaktadır.

Hareketin inisiyatifiyle terörizme karşı bir multimedya Ansiklopedi hazırlanmış ve Videoteca Contracorriente (Akıntıya Karşı Video Kütüphanesi) için görsel-işitsel malzemeler üretilmiştir. Bu malzemeler arasında, toplumsal mücadelede önde gelen kişiler ve aydınlarla yapılan özel röportajlar da yer almaktadır. Networkler Ağı, her yıl “Akıntıya Karşı Düşünme” Deneme Yarışması adında bir yarışma düzenliyor.

(soL - Dış Haberler)