Kuzey Kore: ‘ABD füze menzilimizde’

Kuzey Kore, ABD ile Güney Kore arasında füze menzilinin artırılmasını amacıyla yapılan anlaşma sonrası yaptığı açıklamada ABD’nin füze menzillerinde olduğunu bildirdi.

Kuzey Kore yönetimi ABD ile Güney Kore arasında füze menzillerinin artırılması konusundaki yapılan anlaşma sonrasında yaptığı açıklamada ABD’yi vurabilecek füzelere sahip olduklarını açıkladı.

Daha önce 300 kilometreyle sınırlandırılan balistik füzelerinin menzili Pazar günü ABD ile Güney Kore arasında imzalanan anlaşma sonucu 800 kilometreye çıkarılacak.

Kuzey Kore Ulusal Savunma Komisyonu bunun üzerine yaptığı açıklamada tüm düşmanlarına "nükleere karşı nükleer, füzeye karşı füze"yle karşılık verecek güçte olduklarını belirtti. Açıklamada Kuzey Kore’nin ABD topraklarını vurabilecek füzelere sahip olduğu belirtildi. ABD’nin yanı sıra ABD’ye bağlı ada Guam ve Japonya’nın da füze menzilinde olduğu kaydedildi.

Komisyon ABD ile Güney Kore tarafından imzalanan anlaşmayı ise “Kore yarımadasında savaş çıkarmayı amaçlayan komplonun bir parçası” olarak tanımladı.

(soL - Dış Haberler)