Kudüs'teki kutsal Hıristiyan mabedi parasızlıktan kapanmak üzere

Kudüs'te bulunan ve İsa'nın çarmıha gerilip dirildiği yer olarak kabul edilen bölgedeki kutsal yapı kompleksi, bir su şirketinin çıkardığı borç yüzünden kapanma tahlikesiyle karşı karşıya.

Kudüs'te bulunan ve 4. yüzyılda İmparator Büyük Konstantin tarafından inşa edilen Diriliş Kilisesi, bir şirketin çıkardığı borç nedeniyle kapanma tehlkesiyle karşı karşıya.

Kudüs Büyük Yunan Ortodoks Patrikhanesi'ne ait olan kompleks, şehrin su şirketi Hagihon, faiziyle birlikte Kilise'ye 2,3 milyon dolarlık bir fatura çıkartınca, İsa'nın çarmıha gerildiği ve yeniden dirildiği yerin de içinde olduğuna inanılan kompleks birçok savaş ve yıkımın ardından borç karşısında yıkılmak üzere.

RIA Novosti'ye konuşan Patrik III. Theophilos, "Eğer bir değişiklik olmazsa birkaç gün içinde, yüzyıllar sonra ilk kez Kutsal Kabir'in kapandığını duyuracağız" dedi.

90'lı yıllara kadar Kilise ile şehir yönetimi arasındaki anlaşma ile Kilise su kullanım bedelinde muaf tutulmuştu. Ancak şehrin su dağıtımı özelleştirildikten sonra, dağıtıma sahip şirket ile Kilise arasında böyle bir muafiyet ilişkisi kalmadı.

(soL - Dış Haberler)