'Küba karşıtı hareket devrimi yıkmayı amaçlıyor'

Granmanın ilk sayfası bugün “Beyaz Saray ve müttefikleri Küba’yı karalamak için yeni bir haçlı seferi düzenliyor” ifadesiyle yayınlandı.

Granma gazetesinin editörü bugünkü yazısında, ABD ve Avrupa tarafından planlanan Küba karşıtı medya kampanyasının Küba’daki devrimci sürecin itibarını sarsmayı ve buradaki sosyal sistemin yıkımı için koşulları oluşturmayı amaçlamakta olduğunu yazdı. Yazıda “Bu bizi saşırtmıyor. Bunlar 50 yılı aşkın bir süredir, Başkan Eisenhower tarafından Küba karşıtı eylemlerin onaylandığından beri uygulanan sapkın yöntemlerdir” denildi.

Küba Devlet Başkanı Raul Castro’nun Küba’nın sindirilemeyeceğine yönelik açıklamalarına dayanarak Kübalıların bu konuda sokaklarda ve tüm uluslararası arenada ideolojik mücadelelerini verecekleri belirtildi. Ayrıca Küba karşıtlarının devrimi destekleyen insanların güçlü ve açık desteği ile karşılaşacaklarını, bu yılki 1 Mayıs hazırlıklarının da bu yönde yapılmakta olduğu açıklandı.

Editörün yazısında “Utanmazca ihlal ettikleri ve dünyanın pek çok yerinde fütursuzca ihlal etmeye devam ettikleri insan haklarnı talep ederlerken, Vaşington hala Küba karşıtı takıntılı dürtüsü ile paralı askerlerini kullanmaya devam ediyor (…) Adi bir mahkum olan Orlando Zapata Tamaya’nın ölümü için, Küba karşıtı kampanyalar ve yalancı kaynaklarla Küba Devrimi’ni suçluyarak O’nu politik bir öncü olarak sunuyorlar” diye belirtildi.

Yazıda Küba’nın, devrimin lideri Fidel Castro tarafından teşvik edilen ahlaki ve siyasi ilkeler doğrultusunda hareket ettiği hatırlatmasının ardından Küba’da sistemin özünün insana saygı olduğu vurgulanarak bunun devrimin halk tarafından bu denli desteklenmesinde anahtar nokta olduğunun altı çizildi. “ABD’nin devamlı düşmanlığı ve saldırganlığına rağmen, (…)devrim hiçbir zaman düşmanlarına suikast düzenlememiş, işkence yapmamış ya da yok etmemiştir“ denildi.
(soL - Dış Haberler)