Küba’da devrim kutlamaları yapıldı

Adada Holguín kentinde düzenlenen Devrim Günü kutlamalarında Başkan Raúl Castro, halkın mücadelesinin birlik içinde daha da ileriye gideceğini söyledi.

1953 yılında Fidel Castro ve arkadaşlarının, Küba’nın Santiago kentindeki Moncada Kışlası’na saldırdıkları gün olan 26 Temmuz, Küba’da “Devrim Günü” olarak kutlanıyor. Her sene ülkenin en çok çalışan kentinde yapılan kutlamalar, bu sene Holguín’de yapıldı.

Burada bir konuşma yapan Raúl Castro, Holguín kentinin kasırgaların yarattığı yıkımı aşmak için çabalarını övdü. Geçen sene alınan kararla kullanılmayan toprakların halka kiralanmasına değinen Castro, bu politikanın şimdiye dek tatmin edici sonuçlar verdiğini ve stratejik bir önemi olduğunu söyledi. Castro, “Bir hektar boş toprak ve üretim yapmak isteyen birileri oldukça rahat edip oturamayız” dedi. Castro, konuşmasında örnekler vererek uzun uzun ekonominin toparlanmasında verimliliğin öneminden bahsetti.

Raúl Castro’nun konuşmasında sadece bir defa ABD’den bahsederek 50 senedir devam eden ablukayı kınaması, ama ısrarla Küba’daki başarısızlıkların tüm günahının ablukaya atılamayacağını vurgulaması dikkat çekti.
(soL - Dış Haberler)