KDHC ordusu ABD’ye saldırı için son onayı aldı

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Ordusu, nükleer silah saldırısı da dahil ABD’ye askeri operasyon için son onayı aldı. Pentagon’dan yapılan açıklamada ise birkaç hafta içerisinde Pasifik’teki Guam adaşıma gelişmiş füze savunma sistemleri yerleştirileceği kaydedildi.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) Ordusu, Vaşington’un tehditlerine cevap olarak nükleer silahların kullanımı da dahil olmak üzere ABD'ye saldırı başlatmak için nihai onay aldığını açıkladı.

Kore Halk Ordusu (KPA) Genelkurmay Başkanı tarafından bugün yapılan açıklamada,” ABD’nin tehditleri "… ileri teknoloji, daha küçük, daha hafif ve çeşitlendirilmiş nükleer saldırı araçlarıyla bertaraf edilecektir" dendi.

KDHC resmi haber ajansı KCNA'ya göre, ''Genelkurmay başkanının ABD'nin tehditlerine nükleer saldırı yoluyla karşı koyulacağını Washington'a resmi olarak bildirdiği'' kaydedildi.

Açıklamada, ''Devrimci silahlı güçlerimizin acımasız operasyonu kesin olarak değerlendirildi ve onaylandı'' denilirken, ABD’ye “bu vahim durum üzerinde etraflıca düşünmesi" önerisinde bulunuldu.

ABD Guam’a füze savunma sistemi yerleştirecek
Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon, Kuzey Kore'nin saldırı tehdidine karşılık Büyük Okyanus'taki Guam adasına gelişmiş füze savunma sistemleri yerleştireceğini açıkladı.

Açıklamada, füze savunma sistemlerinin Guam adasına birkaç hafta içinde yerleştirileceği belirtilirken, "Amerika Birleşik Devletleri, Kuzey Kore'nin provokasyonları karşısında, ihtiyatlı ve ABD sınırlarını, müttefiklerini ve ulusal çıkarlarını korumaya hazırdır" ifadeleri yer aldı.

Hukuki olarak ABD’ya bağlı olan Guam adasında ciddi bir ABD askeri varlığı bulunuyor.

ABD, Çin’in bölgedeki etkinliğini kırmak için Pasifik Okyanusu’nun batısında yer alan adadaki askeri varlığını artırıyordu.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel de KDHC’nin elinde silah ve füzeler olduğunu ancak bunlarla nereleri vurabilecekleri konusunun net olmadığını söyledi.

Hagel, "Ciddiye almamız gereken bir tehdit var" dedi.

Öte yandan, Ortadoğu turu kapsamında Türkiye’ye de uğrayacak olan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, destek için Güney Kore’ye gideceği kaydedildi.

(soL- Dış Haberler)