Katrina afetzedeleri Venezuela’dan yardım istiyor

ABD’de 2005 yılı Ağustos ayında yaşanan Katrina kasırgası afetzedeleri, ABD’den bulamadıkları yardımı Venezuela’dan bulmayı ümit ediyor.

soL (DIŞ HABERLER) Katrina afetzedeleri, ABD'nin kendilerine yeterince yardım etmediğinden şikayet ederek, Venezuela'dan yardım talep etmek üzere bu ülkeye gittiler. Afetzedeler, daha önce de 3 defa yardım almak üzere Venezuela'ya gelmişlerdi.

New Orleans Afetzede Konseyi'nden İsmail Muhammed, Venezuela'dan, 50 kişinin barınabileceği bir bina için 45 bin dolar yardım beklediklerini söyledi. Muhammed, bu durumu Chavez'in siyasi propaganda olarak kullanabileceğini bildiklerini, fakat bunun kendileri için bir önemi olmadığını sözlerine ekledi. Venezuela Kongre Üyesi Francisco Torrealba ise, hükümetin bu gibi fonları sağlamak için elinden geleni yaptığını söyledi.

ABD'nin Katrina kasırgası sırasında olay yerinde yaptığı çalışmalar çok yetersiz görülmüş, adeta bir skandal olarak yerilmişti. Ayrıca kasırgadan birkaç gün sonra bölgeye insani yardım göndermek isteyen Küba'nın yardım teklifi de Washington'ca reddedilmişti.