"Karzai yolsuz ama NATO'nun adamı"

Fransa Dışişleri Bakanı seçimde hile yaptığı kanıtlanmasına rağmen devlet başkanlığı koltuğundan kalkmayan ABD işbirlikçisi Afgan lider Hamid Karzai için "Karzai yolsuz ama NATO'nun adamı" dedi

ABD ve işgalci müttefikleri Afganistan'daki işbirlikçi Devlet Başkanı Karzai'nin yolsuzluk yaptığını artık açık şekilde itiraf ediyor. Afganistan'da askeri bulunan Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner New York Times gazetesine yaptığı açıklamada "Karzai yolsuz ama NATO kabul etmelidir ki bizim adamımız" dedi. Bununla da yetinmeyen Kounchner "Biz onu meşrulaştırmalıyız" dedi. Müttefiklerin diyalog halinde olması gerektiğini söyleyen Kouchner, ABD Başkanı Barack Obama'nın Afganistan stratejisini eleştirerek "Amaç ne? Yol ne? Neyin adına?" dedi.

BM'nin Afganistan Özel Temsilcisi Kai Eide, Afganistan'da 20 Ağustos'ta yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde ''genel bir yolsuzluk'' olduğunu itiraf etmişti. Ancak geçen pazartesi günü ikinci tur seçimlerin yapılmayacağı açıklanmış, Karzai zaferini ilan etmişti. Bunun ardından ABD ve İngiltere Başbakanı Gordon Brown Karzai'ye tebrik mesajı yolladı.

(soL-Dış Haberler)