Kardak yakınlarında silah yüklü gemi

Ege Denizi'nde Yunan Sahil Güvenlik Kuvvetleri tarafından durdurulan geminin silah dolu olduğu ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Yorgo Kırbaki'nin haberine göre, Ege’de 1996 yılında Türkiye ile Yunanistan’ı savaşın eşiğine getiren Kardak kayalıkları yakınında dün olağanüstü bir hareketlilik yaşandı. İlk belirlemelere göre Ukrayna’dan hareket eden Siera Leone bandıralı 'Nour M' adlı yük gemisi, Kardak kayalıkları yakınında seyrederken Yunan Sahil Güvenlik kuvvetleri tarafından şüphe üzerine durduruldu.

Geçmişte uyuşturucu taşıdığı belirlenen gemi durdurulmadan önce Yunan Sahil Güvenlik kuvvetleri botlarını farkedince sürekli rota değiştirdi. Önce Sömbeki, ardından da arama yapılması için Rodos Limanı'na getirilen gemide 20 bin adet Kalaşnikof AK 47 tipi tüfek ile patlayıcı madde ile dolu oldukları sanılan çok sayıda sandık bulundu.

'Nour M' gemisinin yükünü hangi limana götürdügü konusunda bilgiler çelişkili. Kaptanın İskenderun Limanı'na gittiklerini söylediği, 'marin trafik' sisteminde Trablusşam’ın gösterildiği, bir başka elektronik sistemde ise Suriye’nin Tartus Limanı'nın beyan edildiği öğrenildi.