Karabağ'a askeri müdahaleyi MİT mi önledi?

Azeri Yeni Müsavat gazetesine göre, İlham Aliyev, Türkiye ile Ermenistan arasında protokoller imzalanmadan hemen önce Karabağ'a askeri müdahalede bulunacaktı ancak Aliyev'i MİT durdurdu.

Azeri Yeni Müsavat gazetesinde yer verilen iddiaya göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye ve Ermenistan Zürih'te ortak protokollere imza atmadan hemen önce Karabağ'da askeri seçeneğe başvuracaktı ancak MİT devreye girerek Aliyev'i engelledi.

Gazete haberinde, "Türkiye, Azerbaycan'ın müdahalesini engelleyerek, Ermenistan'la yürütülen sürecin baltalanmasını ve kendi itibarının zedelenmesini de önledi. Azerbaycan ile Ankara arasındaki ilişkilerin ciddi şekilde zedelenmesinin özü ve sırrı bu meseleye bağlı. Azerbaycan o dönem askeri operasyonlara başlasaymış, AKP'nin 'Ermeni açılımı' tamamıyla batarmış."

Askeri seçeneğin yeniden masada olduğunu iddia eden gazeteye göre, Gazeteye göre, "Askeri operasyon seçenekleri yeniden güncelleşti. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasif Talibov'un Türkiye ziyaretinde en üst düzeyde kabul görmesi, Ankara'nın Azerbaycan'ı durdurma planının bir parçası olabilir."

(soL - Dış Haberler)