James Bond'lar şeriat mahkemesinde

Somali’de kamuflaj amacıyla kendilerini gazeteci olarak tanıtan ancak daha sonra İslami örgüt El Şahab tarafından kaçırılan Fransız ajanlarının şeriat mahkemesinde yargılanacağı açıklandı.

18 yıldır iç savaşın hüküm sürdüğü Somali’de Batı işbirlikçisi hükümet ile İslamcı örgütlerin çatışmaları devam ediyor. Somali’nin kuzeyindeki birçok bölgeyi ele geçiren El Şahab örgütü, geçen hafta otellerinden kaçırılan Fransız ajanlarının ellerinde olduklarını açıkladılar. Örgüt, Fransız ajanlarının Allah’a karşı geldiklerini, işbirlikçi ve dinden dönmüş Somali hükümetiyle irtibat yaptıklarını söyleyerek rehinelerin yargılanacaklarını söylediler. İki ajanın suçlu bulunması durumunda idam cezası ya da recm cezası alabilecekleri söyleniyor. Ancak davanın ne zaman yapılacağı henüz belli değil.

Öte yandan Fransız hükümeti ajanların serbest bırakılması için Somali hükümetiyle irtibatını güçlendirdi. Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin iki ajan için bizzat devreye girdiği söyleniyor. Ajanların fidye karşılığında serbest bırakılabileceği düşünülüyor.

Mogadişu'daki Sahafi Otelini basan silahlı kişiler, Somali hükümetine danışmanlık yapan 2 Fransız ajanını kaçırmıştı.Otelde görevli bir yetkili, Fransızların kendisine gazeteci olduklarını söylediğini belirtmiş, ancak Somalili üst düzey bir devlet görevlisi, bu kişilerin hükümet askerlerini eğitmek için Somali'de bulunduklarını bildirmişti.

soL (HABER MERKEZİ)