İstanbul'daki ÖSO'cudan Alevilere tehdit!

Suriye Ulusal Konseyi üyesi ÖSO'cu İstanbul'dan yaptığı açıklamalarla Alevileri tehdit etti. "Bizim çektiğimiz acıları onlara da çektireceğiz" dedi.

İstanbul'da Reuters'e konuşan İslamcı çetelerin komutanları, saldırılarını Alevilerin yaşadıkları yerlerin kalbine odaklayacaklarını ve bununla bir dehşet dengesi yaratarak çatışmaların yönünü değiştirmek istediklerini açıkladı.

İslamcı şeyh Enis Eyrut Esad karşıtı gösterilere liderlik yaptıktan sonra şuan Suriye'deki en etkili ve güçlü birliği kurdu. Eyrut aynı zamanda Suriye Ulusal Konseyi üyesi. Reuters'a açıklamada bulunan Eyrut alevileri tehdit etti ve eğer Esad'ı desteklemekten vazgeçmezlerse daha kötüsü olacağını dile getirdi. Önemli nokta ise Reuters'ta yer alan bilgiye göre Suriye Ulusal Konseyi üyesi Eyrut ile yapılan görüşme İstanbul'dan geliyor.

Eyrut yaptığı açıklamada, "Onları evlerinden çıkarıp atmalıyız tıpkı onların bize yaptığı gibi. Bizim yaşadığımız gibi onlarda acı çekmeli” dedi. Eyrut ayrıca şunları ekledi: "Mezhep savaşından yana değiliz ama bu onlara bağlı. Eğer Esad'ın yanında olmayı tercih ederlerse birçok ölümün ve yıkımın sorumlusu onlar olacaktır. Eğer bizle yaşamaya devam etmek istiyorlarsa adaletle karşılaşacaklar."

(soL - Dış Haberler)