İsrailli bakan: Filistinlileri hapsetmeyelim, öldürelim!

İsrail Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Naftali Bennett'in, bir kabine toplantısında "Filistinlileri hapsetmek yerine öldürelim" dediği ortaya çıktı. Bennett, itirazlar üzerine, "Hayatım boyunca birçok Arap öldürdüm ve bunda bir sorun yok" dedi.

(soL - Dış Haberler) Filistin-İsrail "barış" görüşmelerinin tekrar başladığı sırada, İsrailli bir bakan, Filistinlileri hapsetmek ve mahkemeye çıkartmak yerine doğrudan öldürmeyi teklif etti.

972 Magazine ve Yedioth Ahronoth'un haberine göre, İsrail hükümeti geçtiğimiz Pazar günü 104 Filistinli tutsağın serbest bırakılacağını açıkladı. Ancak bu konunun görüşüldüğü kabine toplantısında, Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Naftali Bennett'ten korkunç bir teklif geldi.

Bennett, tutsakların serbest bırakılmasına karşı çıkarken, "Eğer teröristleri yakaladıysanız tek yapmanız gereken onları öldürmektir" dedi. Toplantıda bulunan İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Ya’akov Amidror'un bu davranışı "yasadışı" olarak nitelendirmesine karşılık olaraksa, Bennett, "Hayatım boyunca birçok Arap öldürdüm ve bunda bir sorun yok" cevabını verdi.

İlk vukuatı değil
Bennett'in, Pazar günkü kabine toplantısından önce yapılan ve Filistinlilerin serbest bırakılmasına karşı çıkan bir protesto gösterisine katılarak, "Teröristler öldürülmeli, serbest bırakılmamalı" dediği belirtildi.

Bennett daha önce de, Filistinlileri "vücuttaki öldürmeyen ama rahatsızlık veren şarapnel parçasına" benzetmiş ve iki devletli çözüm yerine İsrail'in Batı Şeria'daki yasadışı Yahudi yerleşimlerini inşa etmeye devam etmesi gerektiğini söylemişti.

Bennett'e FKÖ'den tepki
İsrailli bakanın açıklamasına tepki gösteren Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ise, Bennett'in açıklamalarının uluslararası hukukun ve Üçüncü Cenevre Sözleşmesi'nin "küstahça hiçe sayılması" olduğunu kaydetti.

FKÖ, uluslararası topluluğu Bennett'in tahrik edici sözlerini kınamaya ve ciddi adımlar atmaya davet etti.