İsrail'i durdurmanın ilahi yolu

İlginç vaazları ve Malta'da tatil yaparken çekilen jet-skili görüntüleri ile tanınan Cübbeli Ahmet Hoca, İsrail'i dua ile durdurmanın yolunu açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) İslamiyete getirdiği ilginç yorumlarla bilinen ve Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, bu kez de İsrail'i etkisiz hale getirmenin yolunu gösterdi. Sakarya'da konuşan Cübbeli Ahmet Hoca, "Size vereceğim bu duayı en az 1.200 kez okursanız İsrail'i etkisiz hale getirir" dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca'ya göre bu dua sadece İsrail'e karşı etkili değil. Aynı zamanda ömrü de uzatıyor. Hoca, "Bu duayı Aşure gününde 7 kez okursanız 1 yıl içinde ölme riski ortadan kalkıyor" diyor.

Cübbeli Ahmet Hoca ayrıca son derece mütevazı. İnsanları ölümden kurtaracak tavsiyelerde bulunurken, hocalık iddiası olmadığını özellikle ekliyor. "Bana ne görev verilirse yaparım. Hatta çaycılık veya tuvalet bile temizlerim" diyor.

Nakşibendi Tarikatı'na bağlı İsmailağa Cemaati'nin önde gelenlerinden olduğu bilinen Cübbeli Ahmet Hoca, daha önce de çeşitli konularda ilginç iddialarla gündeme gelmişti. Son olarak, yılbaşını kutlayanların "imandan çıkacağı" uyarısını yapmıştı.

Ancak Cübbeli Ahmet Hoca'nın uyarı ve tavsiyelerine kendisinin uyması konusunda sorun yaşadığı ortaya çıkmıştı. Kendisini dinleyenlere kadınların bulunduğu yerlerde denize girmemek dahil, kadın ve erkeklerin haremlik selamlık olarak ayrıldığı katı İslami kurallara uygun bir yaşam vaaz eden Cübbeli'nin, 2006 yılında Malta'da, denizde jet-ski yapan görüntüleri yayınlanmıştı. Hoca "fetvaya göre değil, takvaya göre yanlış yaptığını" söyleyerek kendisini savunmuştu.

İnternetteki vaaz videoları oldukça rağbet gören Cübbeli Ahmet Hoca, geçtiğimiz aylarda videolarını yayınlamak üzere kendi adıyla bir internet sitesi kurmuş ve sitesinin tanıtımını "Bu site dışındaki hiçbir site bizi temsil etmiyor. Biz Allah için yola çıktık. Bir tıkla hayatınız değişecek. Sizi de bekliyoruz. Herkese duyurun" sözleriyle yapmıştı.