İsrail'e karşı 24 saat nöbet

Ankara&#039daki İsrail Büyükelçiliği ve İstanbul&#039daki konsolosluk binası önünde, Adana ve Mersin&#039deki kent merkezlerinde, Filistin&#039e yapılan saldırıların bir an önce durdurulması talebiyle &quotİnsanlık Nöbeti&quot başlatıldı.

soL (HABER MERKEZİ) T&uumlrkiye Kom&uumlnist Partisi (TKP) ve Yurtsever Cephe (YC) &uumlyeleri, Filistin'e saldırının bir an &oumlnce durdurulması ve İsrail'e verilen desteklerin sona ermesi talebiyle İsrail B&uumly&uumlkel&ccedililiği ve konsoloslukları &oumln&uumlnde &quotİnsanlık N&oumlbeti&quot başlattılar. Buralarda yapılan konuşmaların ve s&oumlylenen şarkıların ardından, n&oumlbet &ccediladırları kurdu. &quotİnsanlık N&oumlbeti&quot i&ccedilin her g&uumln saat 19.00'da kitlesel olarak bir araya gelinecek, eylem yeri hi&ccedil terk edilmeyecek.

TKP ve YC'liler, İstanbul'da Levent Yapı Kredi Plaza &oumln&uumlnde bir araya gelerek &quotİnsanlık N&oumlbeti&quotnin tutulacağı İsrail Konsolosluğu'na doğru y&uumlr&uumly&uumlşe ge&ccediltiler. &quotFilistin İ&ccedilin İnsanlık N&oumlbeti&quot pankartı taşınan y&uumlr&uumly&uumlş sırasında, &quotKatil İsrail İşbirlik&ccedili AKP&quot, &quotKatil İsrail Ortadoğu'dan Defol&quot, &quotKatil ABD Katil İsrail&quot sloganları atıldı. İsrail Konsolosluğu &oumln&uumlnde TKP Merkez Komitesi &uumlyesi Doğan Ergun tarafından yapılan konuşmada, Filistin halkıyla can yoldaşı olunduğu ve onlarla beraber insanlık n&oumlbeti başlatıldığı s&oumlylendi. Ergun, Ortadoğu'daki halkların emperyalizme ve İsrail siyonizmine karşı on yıllardır direndiklerini, onları selamlamaya geldiklerini ifade etti.

Ergun, İsrail'in ge&ccedilen yıl da Suriye'yi bombaladığını ve u&ccedilakların Konya'daki ana jet &uumlss&uumlnden kalktığını hatırlatarak, &quotİnsanlık N&oumlbeti&quotnin Filistin halkıyla dayanışmak i&ccedilin olduğu kadar, İsrail'le işbirliği yapan ve gizli destek veren AKP h&uumlk&uumlmetine karşı da tutulacağına dikkat &ccedilekti. Birleşmiş Milletler G&uumlvenlik Konseyi toplantısında İsrail'e hi&ccedilbir emperyalist &uumllkeden kınama gelmediğini ifade eden Ergun'un ardından, Yurtsever Cepheli M&uumlhendisler adına Tevfik &Oumlzl&uumldemir tarafından bir konuşma yapıldı. İsrail saldırısında m&uumlhendislik &uumlr&uumln&uuml bombaların kullanıldığına dikkat &ccedileken &Oumlzl&uumldemir, yurtsever m&uumlhendisler olarak, teknolojinin insanlık yararına kullanılmasından yana olduklarını, teknolojinin insanlığa felaket getirecek savaşlarda kullanılmasına karşı olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından, direniş şarkıları ve marşlar s&oumlylendi. Eylemin sonunda yapılan basın a&ccedilıklamasında, &quotG&uumln insanlık i&ccedilin n&oumlbet tutma g&uumln&uumld&uumlr. Katliamcı İsrail'in konsolosluğu &oumln&uumlnde 'İnsanlık N&oumlbeti' tutmak i&ccedilin buluştuk. Bu katliam sona erene kadar insanlık ışığı s&oumlnmeyecek. İnsanlığın ışığını gece g&uumlnd&uumlz yakmak i&ccedilin, bu ışığı s&oumlnd&uumlremeyeceklerini g&oumlstermek i&ccedilin&quot İsrail saldırıları sona erene kadar n&oumlbet tutulacağı vurgulandı. Daha sonra kurulan &ccediladırda y&uumlz kişi n&oumlbet i&ccedilin konsolosluk &oumln&uumlnde kalırken, her akşam 19.00'da n&oumlbet&ccedililere kitlesel katılım i&ccedilin toplanılacağı a&ccedilıklandı.

Ankara'da n&oumlbet G&uumlvenpark'ta tutulacak
Ankara'da da TKP ve YC &uumlyeleri İsrail'in Ankara B&uumly&uumlkel&ccedililiği &oumln&uumlnde &quotİnsanlık N&oumlbeti&quotne başladı. Saat 18.30 sıralarında İsrail'in Ankara B&uumly&uumlkel&ccedililiği'nin bulunduğu sokağa gelindi ve burada TKP Merkez Komitesi &uumlyesi Erkan Yıldız bir a&ccedilıklama yaptı ABD, AB ve Birleşmiş Milletler'in İsrail'i kan d&oumlkmeye cesaretlendirdiğini vurgulayan Yıldız, &quot&Uumllkemizin Başbakanı sıfatıyla boy g&oumlsteren AKP'nin başı Erdoğan ise, Konya'da İsrailli pilotlar eğitilmiyormuş, İsrail ile her t&uumlrden kirli ilişki ve işbirliği y&uumlr&uumlt&uumllm&uumlyormuş gibi, hamasi nutuklar savuruyor&quot dedi. Yıldız, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İsrail ile ilişkileri durdurmadığını, ikili anlaşmaları feshetmediğini vurguladı. A&ccedilıklama sonrasında n&oumlbet tutulmaya başlandı. Gecenin ilerleyen saatlerinde eylemi duyan Ankaralıların n&oumlbet tutanlara sıcak &ccedilay getirip sohbet ettiği g&oumlzlendi. Ankara İl Komitesi, yarın akşamdan itibaren n&oumlbeti G&uumlvenpark'a taşıyacak ve t&uumlm Ankaralıları bu n&oumlbete davet edecek.

Mersin'de direniş meşalesi yakıldı
Mersin'de &quotİnsanlık N&oumlbeti&quot i&ccedilin bir araya gelen TKP &uumlyeleri ve Yurtsever Cepheliler, Taş Bina &oumln&uumlnde eylem d&uumlzenledi. TKP İl Y&oumlnetim Kurulu &uumlyesi Uğur &Oumlzer tarafından yapılan a&ccedilıklamada, &quotBug&uumln burada insanlık n&oumlbeti tutmak i&ccedilin toplandık. İnsanlık n&oumlbeti diyoruz, &ccedil&uumlnk&uuml Filistin'de insanlık dramı yaşanmaktadır&quot denildi.

&Oumlzer, kendisini savunduğunu iddia eden İsrail'in 108'i &ccedilocuk olmak &uumlzere 500'&uumln &uumlzerinde Filistinli'yi katlettiğini, bug&uumln direnen Filistin halkının ve Irak'taki direnişin d&uumlnya halklarına umut verdiğini s&oumlyledi. &quotİsrail'in d&uumlnyada dostları olabilir, ABD, AB, BM, NATO İsrail'in saldırılarına g&oumlz yumabilir. Bug&uumln &uumllkemiz Meclisi'nde İsrail Dostluk Grubu olabilir. Ama d&uumlnyada ve &uumllkemizde, Filistin halkının haklı m&uumlcadelesini destekleyen, sahip &ccedilıkan yurtseverler de vardır&quot dedi.

Konuşmanın bitiminde Filistin direnişini simgeleyen bir meşale yakıldı, &quotKatil İsrail İşbirlik&ccedili AKP&quot, &quotİşgalciler Her Zaman Kaybeder&quot sloganları atıldı.

Adana halkına insanlık n&oumlbeti &ccedilağrısı
Adana'da başlatılan n&oumlbet &oumlncesindeki eylemde, &quotİsrail'i Durdurun!&quot başlıklı bir bildiri dağıtan TKP'liler, İn&oumln&uuml Parkı'nda bir basın a&ccedilıklaması yaptı. TKP adına konuşan Adana İl Komitesi &uumlyesi İsmail &Oumlzt&uumlrk, &quotBaşta ABD olmak emperyalist d&uumlnyanın ileri gelen &uumllkeleri yaşanan katliama a&ccedilıktan destek verirken, hangi tarafta olduklarını g&oumlsterdiler&quot dedi. A&ccedilıklamanın sonunda, &quotbug&uumln insanlık onuru i&ccedilin harekete ge&ccediliyoruz&quot diyen TKP'liler t&uumlm Adana halkını &quotİnsanlık N&oumlbeti&quotne &ccedilağırdı.

Kocaelililer de Filistin halkı i&ccedilin insanlık n&oumlbetinde
Kocaeli Sabri Yalım Parkı&rsquondaki İnsan Hakları anıtı &oumln&uumlnde &ldquoinsanlık n&oumlbeti&rdquo tutmaya başlayan TKP &uumlyeleri saldırılar durana kadar her akşam aynı yerde toplanacaklarını duyurdular. Saat 18.00&rsquode başlayıp bir saat s&uumlrecek olan n&oumlbete, Emek ve Demokrasi Platformu bileşeni &oumlrg&uumltlerin &uumlyeleri de destek veriyor.&nbsp

Eylem sırasında konuşan TKP İl Başkanı Barbaros Tantan, &ldquoİsrail, Filistinlileri yok etmeye &ccedilalışmaktadır. İsrail, savaşmamaktadır. İsrail, insanlığı ve değerlerini yok etmektedir. Filistin halkı, k&uuml&ccedil&uumlc&uumlk bir toprak par&ccedilasında direniyor ve insanlık onuruna sahip &ccedilıkıyor. Filistin halkının direnişi, emperyalizmin kontrol&uumlnde bir katliama d&oumln&uumlşen bu saldırılar karşısında insanlığa ve değerlerine sahip &ccedilıkma m&uumlcadelesidir&rdquo dedi.&nbsp